İstanbul havalimanlarında mart ayında yolcu rekoru

Mart ayında Türkiye genelinde havayolu yolcu trafiği yeni bir rekora imza attı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul havalimanları başta olmak üzere ülke genelinde yolcu sayısındaki artışın detaylarını paylaştı.
Mart ayında Türkiye genelinde havayolu ulaşımı büyük bir artış gösterdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, mart ayında toplam 16 milyon 428 bin 625 yolcunun havayolunu tercih ettiğini açıkladı. Bu sayı, İstanbul'un nüfusunu geride bırakırken, havayolu yolcu trafiğinde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşıldı. Geçen yılın aynı dönemine göre yolcu sayısında yüzde 11,3'lük bir artış yaşandı. Bakan Uraloğlu, havayolu ulaşımındaki bu hızlı yükselişin Türkiye'nin uluslararası bağlantılarını güçlendirdiğini vurguladı.
BAKAN URALOĞLU: 'MARTTA HAVAYOLU YOLCU TRAFİĞİ YÜZDE 11 ARTTI'
Bakan Abdulkadir Uraloğlu, mart ayında sadece İstanbul Havalimanı'nda 9 milyon 105 bin 266 yolcuya hizmet verildiğini belirtti. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ise yolcu sayısı 11 milyon 577 bine ulaştı. Üç aylık dönemde, transit yolcular dahil olmak üzere toplam 49 milyon 306 bin 377 yolcunun havayolunu kullandığı açıklandı. Uraloğlu, bu rakamların Türkiye'nin havayolu taşımacılığında bölgesel bir merkez haline geldiğinin göstergesi olduğunu ifade etti.
TURİZM MERKEZLERİNDE DE HAVAYOLU HAREKETLİLİĞİ ARTTI
Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinde de havayolu trafiğinde ciddi bir artış gözlendi. Ocak, şubat ve mart aylarını kapsayan dönemde, turizm bölgelerinde toplam 6 milyon 500 bin 938 yolcu ağırlandı. Havayolu ulaşımındaki bu yükseliş, hem iç turizmin hem de uluslararası ziyaretçi sayısının arttığını ortaya koydu. Sektör temsilcileri, bu trendin yıl boyunca devam etmesini bekliyor.
Havayolu yolcu trafiğinde yaşanan bu rekor artış, Türkiye'nin uluslararası ulaşımda daha güçlü bir konuma ilerlediğini gösteriyor. Yetkililer, havalimanlarında hizmet kalitesinin artırılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.
- Popüler Haberler -
70 yıllık bir rüya... Bakan Bayraktar: Enerji sepetine eklediğimiz Türkiye hedefimiz var
Yerli gazda dev sıçrama! Yeni sondajlara başlandı: Bu yıl iki katına çıkacak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Terör gölgesi çekilince üretim canlanıyor, şehirler nefes alıyor
DSİ, AAYB'den 500 milyon dolarlık finansman sağladı
500 milyon lira gibi bir tutarla kuruldu! 45 yıldır TSK'nın gücüne güç katıyor
Ticaret Bakanlığı, tatil için paket turları tercih edenleri uyardı



