İstanbul Havalimanı'nda günlük yolcuyla Avrupa rekoru kırıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı'nın dün 289 bin 260 yolcuya hizmet vererek, Türkiye ve Avrupa'da tüm zamanların en yüksek günlük yolcu sayısına ulaştığını bildirdi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Ağustos'ta İstanbul Havalimanı'nın yolcu rekoru kırdığını belirtti.
Havalimanının dün 289 bin 260 yolcuya hizmet verdiğini kaydeden Uraloğlu, "İstanbul Havalimanı, Türkiye ve Avrupa'da tüm zamanların en yüksek günlük yolcu sayısına ulaştı. Elde edilen rakamla İstanbul Havalimanı'mız yeni bir rekora imza attı." ifadelerini kullandı.
Uraloğlu, söz konusu havalimanının, uluslararası havacılıkta stratejik önemini her geçen gün artırdığına işaret etti.
İstanbul Havalimanı'nın sahip olduğu kapasite, güçlü altyapısı ve sunduğu hizmet kalitesiyle dünyanın önde gelenleri arasında yer aldığına dikkati çeken Uraloğlu, "Kırılan bu yeni rekor, havalimanımızın küresel aktarma merkezi konumunu daha da güçlendirdiğini bir kez daha ortaya koydu." değerlendirmesinde bulundu.
- Popüler Haberler -
Abdülhamid Han'ın enerji yolculuğu sürüyor! "Aramaya, keşfetmeye, üretmeye devam edeceğiz"
Habur Gümrük Kapısı'nda günlük rekor kırıldı! "Güçlenen lojistik kapasitemizin somut bir göstergesi"
Yılın ilk 7 ayında 138,8 milyon yolcu hava yolu ile seyahat etti
Sert yükseliş! 9 Ağustos Pazar gram, çeyrek altın ve gümüş kaç lira oldu? İşte son rakamlar...
Bakanlıktan Endonezya'ya ilişkin e-ticaret rehberi
Manisa Turgutlu'da icradan satılık bağ!



