ANASAYFA
RAMAZAN
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

HGS kullanımı 585 milyonu geçti

AA - | Son Güncelleme Tarihi:
HGS kullanımı 585 milyonu geçti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı geçiş sistemini (HGS) otoyollarda yaygınlaştırdıklarını belirterek, “HGS etiketi, 2025 sonu itibarıyla Fatih Sultan Mehmet (FSM) ve 15 Temmuz Şehitler köprüleri ile otoyollarda 585 milyon 906 bin 492 defa kullanıldı.” dedi.

Kapat

HABERİN DEVAMI

Son 24 yılda tamamen yerli ve milli mühendislik gücüyle inşa ettikleri projelerle, ülkenin kara yolu ağını nitelik ve kapasite açısından çok üst seviyelere taşıdıklarına dikkati çeken Uraloğlu, "2025'te ülkemizin ulaşım altyapısına değer katan pek çok yatırımı hayata geçirdik. Bölünmüş yol uzunluğumuzu 6 bin 101 kilometreden 30 bin 49 kilometreye çıkardık. Köprü ve viyadük uzunluğunu 311 kilometreden 818 kilometreye yükselttik. Tünel uzunluğunu 50 kilometreden 846 kilometreye ulaştırdık" diye konuştu.

324 ÇIKIŞ NOKTASI

Uraloğlu, bu kapsamda HGS ve serbest geçiş sistemi (SGS) gibi teknolojilerin yaygınlaşmasını sağladıklarını söyledi. Uraloğlu, Karayolları ile PTT genel müdürlüklerinin 2012'de ortaklaşa işletmeye aldığı HGS'nin, ülke genelindeki yollarda kullanımının yaygınlaştığına işaret ederek, "Otoyollarımızda 275 HGS giriş ve 324 çıkış gişesi hizmet veriyor. HGS etiketi, geçen yıl sonu itibarıyla FSM ve 15 Temmuz Şehitler köprüleri ile otoyollarda 585 milyon 906 bin 492 defa kullanıldı. FSM ve 15 Temmuz Şehitler köprülerinde 161 milyon 343 bin 20, otoyollarda 424 milyon 563 bin 472 kullanım gerçekleşti" dedi.


Etiketler:
HGS etiketi Otoyol kullanımı FSM köprüsü