ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek motorinde "kademeli ÖTV" uygulamasını değerlendirdi

AA - | Son Güncelleme Tarihi:
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek motorinde "kademeli ÖTV" uygulamasını değerlendirdi

Bakan Şimşek, motorin için devreye alınan kademeli ÖTV uygulamasına ilişkin, "Böylece maliyet baskılarını hafifletmenin yanı sıra enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışları üzerindeki etkileri de azaltmayı amaçlıyoruz." ifadesini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, NSosyal hesabından Cumhurbaşkanı Kararı ile motorin için getirilen kademeli özel tüketim vergisi (ÖTV) uygulamasını değerlendirdi.

Bütçede harcama disiplini ve kayıt dışılıkla mücadeleyle sağlanan mali alanı, dezenflasyon sürecini desteklemek için kullandıklarına işaret eden Şimşek, şunları kaydetti:

"Jeopolitik gelişmelerin etkisiyle motorin fiyatlarında yaşanan yüksek artışın tüketici ve üreticilere yansımasını sınırlamak için ağustos ayının kalanında motorinde ÖTV'yi sıfırlıyor ve yıl sonuna kadar kademeli uygulamaya geçiyoruz. Böylece maliyet baskılarını hafifletmenin yanı sıra enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışları üzerindeki etkileri de azaltmayı amaçlıyoruz. Kalıcı refah artışı ve daha adil gelir dağılımının ön koşulu olan fiyat istikrarını sağlamaya yönelik politikalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz."

Motorinde ÖTV ağustos sonuna kadar sıfırlandı

Kapat

HABERİN DEVAMI


Etiketler:
hazine ve maliye bakanı mehmet şimşek motorin kademeli ödeme özel tüketim vergisi ötv