Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Enflasyonun ana eğilimi dezenflasyonun süreceğine işaret ediyor
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, eylülde yüksek gerçekleşen aylık enflasyonda gıda fiyatlarının belirleyici olduğunu, enflasyonun ana eğiliminin dezenflasyonun süreceğine işaret ettiğini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, NSosyal hesabından, eylül ayı enflasyon verilerine ilişkin paylaşım yaptı.

Enflasyon rakamları belli oldu
Enflasyondaki eğilimin sebeplerine işaret eden Şimşek, "Eylülde yüksek gerçekleşen aylık enflasyonda, gıda fiyatları belirleyici oldu. Zirai don ve kuraklık kaynaklı gıda enflasyonu, uzun dönem eylül ayı ortalamasının 3 puan üzerinde gerçekleşti ve aylık enflasyona 1,1 puan katkı yaptı." değerlendirmesinde bulundu.
Şimşek, okulların başladığı eylülde eğitim grubu ve ilgili diğer kalemlerin aylık enflasyona yaklaşık 0,7 puan katkıda bulunduğuna değinerek, şunları kaydetti:
"Enflasyonun ana eğilimi, dezenflasyonun süreceğine işaret ediyor. Dönemsel etkilerin azalması ve uyguladığımız arz yönlü politikalarla, program önceliğimiz olan dezenflasyonun devamını sağlayacağız."
- Popüler Haberler -
Acil servise başvuranların yarısından fazlası acil olmayan hastalar
Bakan Göktaş: Gazi Kimlik Kartları'nı teslim etmeye başladık
"Sıfır Atık" Projesi kapsamında 74 ilde gıda atıkları hayvan mamasına dönüştürülüyor
Depremin yaraları sarılıyor! Hatay Havalimanı için tarih belli oldu
Serbest Piyasa Altın Fiyatları: Ata Altın, 14 Ayar Altın (TL/Gr), 18 Ayar Altın (TL/Gr), 22 Ayar Bilezik (TL/Gr) ne kadar oldu?
TARSİM'e 10 ayda 478 bin hasar ihbarı yapıldı



