Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Dezenflasyonu önceliklendiren önemli bir adım attık
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, akaryakıt fiyatlarında geçici olarak eşel mobil sistemine geçilmesini değerlendirdi. Bakan Şimşek, "Jeopolitik gelişmelerin ekonomiye etkisini sınırlamak amacıyla, kamu maliyesi olarak dezenflasyonu önceliklendiren önemli bir adım attık." ifadesini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, NSosyal hesabından, Cumhurbaşkanı Kararı ile devreye alınan eşel mobil sistemine ilişkin paylaşımda bulundu.
Uygulamanın önemine işaret eden Şimşek, şunları kaydetti:
"Jeopolitik gelişmelerin ekonomiye etkisini sınırlamak amacıyla kamu maliyesi olarak dezenflasyonu önceliklendiren önemli bir adım attık. Geçici olduğunu değerlendirdiğimiz petrol fiyat şokunun etkisini azaltmak için eşel mobil sistemini geçici olarak devreye alıyor, akaryakıttaki fiyat artışlarının yüzde 75'e kadar olan kısmını vergilerden karşılıyoruz. Mali disiplinden taviz vermeden dezenflasyonu desteklemeye devam edeceğiz."
- Popüler Haberler -
Bölge halkının beklediği projede tarih netleşti! Bakan Uraloğlu Çankırı'dan müjdeyi duyurdu
Yaz-kış kar olan dağa kayak merkezi kuruluyor: İlçeden 30 dakika uzakta...
Türkiye'den iklim zirvesine özel şarkı... ''Tek dünya, tek çağrı, Let's COP!''
Uraloğlu: Korgun-Kurşunlu yolunun açılışıyla zamandan ve akaryakıttan tasarruf sağlanacak!
Bakan Bayraktar: Dünyanın enerji alanında daha fazla işbirliğine ihtiyacı var
COP31'e Doğru Yatırım Zirvesi başladı



