Gram, çeyrek altın fiyatı bugüne nasıl başladı? 22 Eylül altın analizi
Altın fiyatları haftanın ikinci işlem gününe düşüşle başladı. Gram altın 6 bin 780 liraya gerilerken, küresel piyasalarda jeopolitik risklere ilişkin beklentiler ve Fed yetkililerinin mesajları fiyatlamaların odağında bulunuyor.

22 EYLÜL ALTIN YORUMU
Gram altın saat 09.40 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,53 azalışla 6 bin 780 lira seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 11 bin 103 liradan, Cumhuriyet altını 44 bin 208 liradan satılıyor.
Altının ons fiyatı ise yüzde 0,6 azalışla 4 bin 319 dolardan işlem görüyor.
ABD Başkanı Donald Trump'ın bu hafta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için New York'a gelmesi beklenen İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile görüşmeye açık olduğunu belirtmesi jeopolitik tansiyonun düşebileceğine ilişkin umutları artırdı.
Diğer taraftan Trump ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping arasında yapılacak görüşmeden yapıcı sonuçların çıkabileceğine yönelik iyimserlik de küresel piyasalardaki risk iştahını destekliyor.
Bu gelişmelerin yanı sıra ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamaları da yakından takip ediliyor. Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, merkez bankasının tekrarlanan ve kalıcı hale gelen arz şoklarını görmezden gelemeyeceğini ve ekonomik sıkıntılara yol açabilecek bir yanıt vermek zorunda olduğunu vurguladı.
Yatırımcılar, para politikasının seyrine ilişkin ipuçları için Fed yetkililerinin açıklamalarını bekliyor.
Analistler, bugün yurt içinde tüketici güven endeksi ile finansal kesim dışındaki firmaların döviz varlık ve yükümlülüklerinin, yurt dışında ise Avro Bölgesi'nde tüketici güven endeksi ve ABD'de Richmond Fed imalat sanayi endeksinin takip edileceğini söyledi.
- Popüler Haberler -
Türkiye ile ABD arasında nükleer enerji alanında anlaşma imzalandı
Times Meydanın'nda COP31 rüzgarı!
Küresel piyasalar teknoloji hisselerindeki yükseliş ve diplomatik iyimserlikle pozitif seyrediyor
Bakan Bolat: ABD ile yeni ortaklık alanlarını değerlendiriyoruz
Tarsus Üniversitesi öğretim üyesi alacak!
Konya Meram'da icradan satılık dükkan!



