Gıda sektörünün rotası İstanbul'da çizilecek
Türk gıda sektörünün dünyaya açılan kapısı WorldFood İstanbul, 15-18 Aralık'ta yeni yeri İFM'de 34'üncü kez düzenleniyor.

Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı WorldFood İstanbul, 15-18 Aralık 2026 tarihlerinde yeni yeri İstanbul Fuar Merkezi'nde 34'üncü kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. Avrasya'nın en köklü buluşması, yeni tarihinde dünya genelindeki gıda ve içecek üreticileri ile satın alma heyetlerini bir araya getirerek 2027 ajandasına yön verecek. Geçtiğimiz edisyonda 40 ülkeden 1300'ü aşkın katılımcıyı, 3 bini aşkın markayı ve 150'den fazla ülkeden gelen yabancılarla birlikte 80 bine yakın ziyaretçiyi ağırlayan organizasyon, 40 bine yakın ikili iş görüşmesine (B2B) sahne olmuştu. Fuar Direktörü Semi Benbanaste, WorldFood İstanbul'un Türk gıda sektörünün ihracat yolculuğundaki stratejik rolüne dikkat çekerek bu yıl hedeflerini daha da yukarı taşıdıklarını belirtti.
GIDA SİSTEMLERİ MASADA
Fuarın ilk günü düzenlenecek FOOD Arena Konferans Programı ise küresel gıda gündemini mercek altına alacak. Birleşmiş Milletler Türkiye Mukim Koordinatörlüğü koordinasyonunda; FAO, WFP ve IFAD paydaşlığında gerçekleşecek dört oturumda gıda güvenliği, iklim krizi, sürdürülebilir üretim ve finansman başlıkları tartışılacak. Moderatörlüğünü Ilgaz Gürsoy ile İrfan Donat'ın üstleneceği panellerde, COP31 İklim Zirvesi çıktılarının sektöre yansımaları değerlendirilerek ortak bir gelecek vizyonu oluşturulacak.
- Popüler Haberler -
İzmir Bergama'da mahkemeden satılık tarım alanı!
Kayseri Melikgazi'de mahkemeden satılık 1.939 m² arsa!
İbrahim Çeçen Üniversitesi Öğretim Görevlisi alacak!
Hedef 10 milyar dolar: Türkiye ve Kanada ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltildi
Türkiye'nin nükleer hamlesine yeni boyut: Bakan Bayraktar CANDU detaylarını açıkladı
25 ülkeden 143 firma İstanbul'da bir arada: BAYKAR, TUSAŞ, ROKETSAN ve HAVELSAN TURKCOMPOSITE 2026'da



