Genç mühendis. devlet desteğiyle besiciliğe başladı
“Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi”nden yararlanarak 10 büyükbaş hayvan alan 29 yaşındaki ziraat mühendisi Emine Eser, yetiştiriciliğe başladı.

Afyonkarahisar'da devlet desteğiyle hayvancılığa başlayan ziraat mühendisi Emine Eser, zamanla hayvan sayısını artırıp, çiftliğini büyütmeyi planlıyor. Eser, Tarım ve Orman Bakanlığının "Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi"nden yararlanmak için geçen yıl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'ne başvurdu. Projesi kabul edilen 29 yaşındaki Eser, bu yıl 5 Şubat'ta 10 büyükbaş hayvan alarak yetiştiriciliğe başladı. Zamanının çoğunu hayvanlarla geçiren Eser, yetiştiriciler açısından önemli bir destekten faydalandığını söyledi. Kadınlara örnek olmak isteyen Eser, hayvancılık sektörünün geliştirilmesi, aile işletmelerinin güçlendirilmesi ve ülkenin et üretiminde sürdürülebilirliğin sağlanmasının önemli olduğunu vurguladı.

DESTEK ÇOK ÖNEMLİ
"Tarım ve Orman Bakanlığı'nın üreticiyi merkeze alan bu yaklaşımı sayesinde bizler işletmelerimizi büyütme ve geliştirme konusunda daha güçlü adımlar atabiliyoruz" açıklaması yapan Eser, "Bir ziraat mühendisi olarak, hayvancılıkta bilinçli üretimin ve teknik bilginin önemini çok iyi biliyorum. Bu nedenle, bakanlığın teknik bilgiye sahip, üretime istekli ve bilinçli yetiştiricileri desteklemesini son derece değerli buluyorum. Bir kadın üretici olarak, tarım ve hayvancılık sektöründe kadınların daha aktif rol almasını teşvik eden uygulamaların ülkemiz tarımı adına önemli kazanımlar sağlayacağına inanıyorum" dedi.
- Popüler Haberler -
TARSİM'e 10 ayda 478 bin hasar ihbarı yapıldı
İletişim Başkanlığı "Sıfır Atıktan COP31'e: Türkiye'nin İklim Diplomasisi" paneli düzenleyecek
IMF'den Türkiye raporu! 40 ülke arasında en üst sıralarda yer aldık
Emine Erdoğan, Kanada Başbakanı'nın eşi Carney ile Sıfır Atık Vakfını ziyaret etti
Ailekart ile 56 milyar 12 milyonluk destek! Milyonlarca vatandaş yararlandı
Mardin Kızıltepe'de icradan satılık 290 m2 dükkan!



