DKK Başkanı Salih Tanrıkulu: Yatırım fonlarıyla ilgili inceleme ve denetim çalışmaları başladı
Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı Salih Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla, sermaye piyasasında yatırım fonlarının işlemleriyle denetim faaliyetlerinin mevzuata uygun yürütülmesi ve gerekli idari, hukuki tedbirlerin hayata geçirilmesi amacıyla inceleme ve denetim çalışmalarına başlandığını duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı Salih Tanrıkulu, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
"Sermaye piyasalarında son dönemde yaşanan olaylarla ilgili olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, Devlet Denetleme Kurulu tarafından sermaye piyasasında yatırım fonlarının işlemleri ile denetim faaliyetlerinin mevzuata uygun yürütülmesi ve gerekli idari, hukuki tedbirlerin hayata geçirilmesi amacıyla inceleme ve denetim çalışmalarına başlanmıştır."

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı Salih Tanrıkulu
DDK, YATIRIM FONU İŞLEMLERİNİ KAPSAYAN İNCELEME VE DENETİM SÜRECİNİ BAŞLATTI
DDK kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Devlet Denetleme Kurulunca, sermaye piyasalarında son dönemde meydana gelen yatırım fonu işlemlerini kapsayan inceleme ve denetim süreci başlatıldı.
İncelemenin, finansal piyasalarda güven, şeffaflık ve istikrarı muhafaza etmek, yatırımcıların haklarını korumak ve benzeri olayların tekrarlanmaması adına gerekli idari ve hukuki tedbirleri belirlemek amacıyla yürütüldüğü belirtildi.
Anayasal yetkileri doğrultusunda ilgili kurum ve kuruluşların her kademesiyle doğrudan yazışma yapma, gizli veya açık tüm fiziki ve dijital veri, belge ve kayıtları doğrudan inceleme yetkisine sahip olan DDK tarafından, denetim süreci tamamlandığında hazırlanan inceleme, denetim ve idari soruşturma raporlarının, gereği yapılmak üzere yetkili idari ve adli mercilere iletileceği öğrenildi.
- Popüler Haberler -
Emlak Katılım'dan Katılımevim ve Birevim açıklaması var
İçişleri Bakanı Çiftçi: Kayıtsız motokuryelere sıkı denetim başlatıldı!
Bakan Kacır: Proje bazlı destekler yatırımcılar için öncelikli finansman belgesi sağlayacak
Hizmet Üretici Fiyat Endeksi ağustosta arttı
İstanbul'da kentsel dönüşüm finansmanına yaklaşık 6 ayda 284 bin 272 bağımsız bölüm için ön başvuru
Türkiye'de işsizlik oranı ağustosta bir önceki aya göre 0,3 puan azaldı



