Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi güne pozitif başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,57 artışla 11.229,25 puandan başladı.
Dün satış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,15 değer kaybederek 11.165,85 puandan tamamladı.
Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 63,40 puan ve yüzde 0,57 artışla 11.229,25 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 0,40, holding endeksi yüzde 0,63 değer kazandı.
Sektör endeksleri arasında en çok yükselen yüzde 3,62 ile madencilik, en fazla gerileyen ise yüzde 1,20 ile turizm oldu.
Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın yaptığı açıklamada enflasyon ve istihdama ilişkin risklerin varlığına işaret etmesiyle karışık bir seyir öne çıkıyor.
Analistler, bugün yurt içinde kısa vadeli dış borç istatistikleri, haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları, Philadelphia Fed İmalat Sanayi Endeksi ve öncü endeksin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 11.300 ve 11.400 puanın direnç, 11.100 ve 11.000 seviyelerinin destek konumunda olduğunu kaydetti.
- Popüler Haberler -
Göçü tersine çevirecek proje: Yeni havalimanında geri sayım başladı
Ankara'da Ticaret Bakanlığı'ndan Kurban Bayramı öncesi denetim!
Antalya'da Kurban Bayramı öncesi sebze meyve halinde denetim yapıldı
163 yıldır Türk çiftçisinin yanında: Ziraat Bankası tarımın gücüne güç katmayı sürdürüyor
AJet filosuna bir ayda 6 yeni uçak katıldı
TCMB Başkanı Karahan 3 yıllık enflasyon ara hedeflerini açıkladı



