Bakanlıktan işverene müjdeli haber... Kişi başı 3 bin 500 lira destek verilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışan sigortalı sayısını koruyan işletmelere kişi başı 3 bin 500 lira destek sağlanacağını ve bu kapsamda imalat sektörü için 50 milyar liralık kaynak ayrıldığını açıkladı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Sigortalı sayısını koruyan işletmelerimize kişi başı 3 bin 500 lira destek sağlayacağız. Bu kapsamda 50 milyar lira kaynağı doğrudan imalat sektörüne ayırdık." ifadelerini kullandı.
Işıkhan, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada, üreterek büyüyen, çalışarak güçlenen Türkiye için durmaksızın gayret ettiklerini belirtti.

İmalat sektörünün ekonomi ve istihdamın önemli güvencelerinden biri olduğuna işaret eden Işıkhan, şunları kaydetti:
"Bu nedenle özellikle emek yoğun üretim yapan işletmelerimizi destekliyoruz. Sigortalı sayısını koruyan işletmelerimize kişi başı 3 bin 500 lira destek sağlayacağız. Bu kapsamda 50 milyar lira kaynağı doğrudan imalat sektörüne ayırdık. Türkiye'nin üretim gücünü korumaya, istihdamı desteklemeye ve işgücü piyasasını güçlendirmeye devam edeceğiz."
Üreterek büyüyen, çalışarak güçlenen Türkiye için durmaksızın gayret ediyoruz.
— Prof. Dr. Vedat Işıkhan (@isikhanvedat) December 20, 2025
⚙️İmalat sektörümüz hem ekonomimizin hem de istihdamımızın önemli güvencelerinden biridir. Bu nedenle özellikle emek yoğun üretim yapan işletmelerimizi destekliyoruz.
Sigortalı sayısını koruyan... pic.twitter.com/fJE0CxJoXn
- Popüler Haberler -
17 alanda kritik işbirliği... Dost ülkeyle imzalar atıldı
Porsche Çin'deki yenilik hızına ayak uyduramıyor
81 ilde gıda seferberliği başlıyor! Gıda güvenliğinde kırmızı alarm
Seyahat süresi 1.5 saate düşüyor... Hızlı tren projesinde ilk etap tamam
Akdeniz Sahil Yolu'nu rahatlatacak proje açıldı! Süre 35 dakikadan 10 dakikaya iniyor
Asrın felaketinin yaraları sarılıyor... ''Devletimiz bizi yalnız bırakmadı''



