Bakan Şimşek'ten işsizlik rakamları hakkında açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'İşgücü göstergeleri program hedeflerimizden daha olumlu seyrediyor, işsizlik oranı eylülde yüzde 8,6 ile düşük seviyede gerçekleşti.' dedi.
Bakan Şimşek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
İşgücü göstergeleri program hedeflerimizden daha olumlu seyrediyor, işsizlik oranı eylülde yüzde 8,6 ile düşük seviyede gerçekleşti.
Sanayi üretiminde ikinci çeyrekte başlayan daralma hız kesmekle birlikte üçüncü çeyrekte de sürdü. Bu gelişmede Avrupa'nın zayıf talebi ve makro finansal istikrarı güçlendirmeye yönelik adımlarımızın büyüme üzerindeki kısa vadeli geçici etkileri belirleyici oldu.
Önümüzdeki dönemde daha destekleyici küresel koşullar, artan güven ortamı ve öngörülebilirlik, iyileşen beklentiler ve yapısal adımlar üretimi, istihdamı ve ihracatı destekleyecek.
- Popüler Haberler -

"23 yılda yaptığımız çalışmalarla 298,4 milyar dolarlık yatırımı hayata geçirdik"

Bir rekor da bizden: 9 ayda 26 milyar net kâr

9 ayda 26,9 milyon ürün denetledi, 2,1 milyar lira ceza kesildi

Altın güne düşüşle başladı!

Asgari ücret için "adil düzen" toplantısı! Taraflar bir araya gelecek

Enerjide rüzgâr devrimi: Türkiye'nin 2035 hedefi 120 bin megavat
