Bakan Şimşek: Kamu borcunun GSYH'ye oranı çeyreğinde yüzde 23,1 ile tarihi düşük seviyede
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Kamu borcunun GSYH'ye oranı ise 2026 yılının ilk çeyreğinde yüzde 23,1 ile tarihi düşük seviyededir" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisinin borçluluk görünümüne ilişkin sosyal medya hesabından değerlendirmede bulundu. Şimşek, düşük borçluluğun ekonominin küresel şoklara karşı direncini artıran önemli bir unsur olduğunu belirtti.
Düşük borçluluğun Türkiye ekonomisinin direncini artıran önemli bir unsur olduğuna dikkati çeken Şimşek, "Kamu, finansal sektör, özel sektör ve hanehalkının toplam borcunun milli gelire oranı ülkemizde yüzde 91 ile gelişmekte olan ülkeler ortalaması yüzde 229'un ve dünya ortalaması yüzde 306'nın oldukça altındadır. Kamu borcunun GSYH'ye oranı ise 2026 yılının ilk çeyreğinde yüzde 23,1 ile tarihi düşük seviyededir. Brüt dış borç stoku ikinci çeyrek itibarıyla 539 milyar dolar gerçekleşirken milli gelire oranının yüzde 31,8 ile yatay seyretmesini bekliyoruz. Zorlu küresel şartlarla mücadelede düşük borçluluğumuz ekonomimize önemli bir esneklik sağlıyor" ifadelerine yer verdi.
- Popüler Haberler -
TürkMedya E-Ticaret ve Perakende Zirvesi yarın düzenlenecek
Altında sert düşüş! 14 Eylül Pazartesi son durum...
AJet'ten yurt içi uçuşlarda indirim kampanyası
İzmir Dikili'de icradan satılık tarla!
İstanbul Gaziosmanpaşa'da icradan satılık daire!
Nevşehir Merkez'de icradan satılık tarla!



