Bakan Kurum: Her logolu ambalaj için 1 TL iade edilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 1 Temmuz itibarıyla logolu içecek ambalajlarının çöp olarak atılmayacağını, vatandaşların bu ambalajları depozito iade makinelerine götürdüklerinde her biri için 1 TL alacağını duyurdu.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 1 Temmuz'dan itibaren Türkiye genelinde logolu içecek ambalajları için yeni bir depozito iade sistemi başlatacaklarını açıkladı.
Bakan Kurum, vatandaşların artık logolu içecek ambalajlarını çöp olarak atmak yerine, depozito iade makinelerine teslim ederek her bir ürün için 1 TL iade alabileceğini belirtti. Bu uygulamanın hem çevre bilincini artıracağını hem de geri dönüşüm oranlarını yükselteceğini vurguladı.BAKAN KURUM: 'HER LOGOLU AMBALAJ İÇİN 1 TL İADE EDİLECEK'
Bakan Kurum, yeni sistemle birlikte vatandaşların logolu içecek ambalajlarını çöpe atmak yerine, depozito iade makinelerine götürerek her bir ürün için 1 TL alacağını duyurdu.
Uygulamanın 1 Temmuz'da tüm yurtta başlayacağını belirten Kurum, bu adımın çevre dostu alışkanlıkları teşvik edeceğini söyledi. Depozito iade sistemiyle hem atık miktarı azalacak hem de geri dönüşüm ekonomisine katkı sağlanacak.
Depozito iade sistemiyle birlikte, hem vatandaşlar maddi olarak desteklenecek hem de Türkiye'nin çevre koruma hedeflerine önemli bir katkı sağlanacak. Uygulamanın yaygınlaşmasıyla birlikte geri dönüşüm kültürünün güçlenmesi bekleniyor.
- Popüler Haberler -
Küresel fırtınada güvenli liman Türkiye! 290 milyar dolarlık yatırım çekti, hedef daha büyük
Anthropic'ten yapay zeka işsizliği için kritik öneriler
Bakan Uraloğlu: Ulaştırma altyapısına 355 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdik
Bakan Şimşek: Terörsüz Türkiye'nin ekonomik potansiyeli artacak
TCMB Başkanı Karahan: Fiyat ve finansal istikrar için politika araçları kullanılacak
Türkiye'nin nükleer rüyasında tarihi eşik! Akkuyu'nun kalbine ilk yükleme yapıldı



