Aynı anda 4 uçak havalanacak! İstanbul Havalimanı'nın 4'üncü ana pisti bugün açılıyor
İstanbul Havalimanı'nın 4. ana pisti Başkan Erdoğan'ın katılımıyla hizmete girecek. Yeni pistle aynı anda 4 uçak iniş kalkış yapabilecek.

Dünyanın sayılı havalimanlarından biri olan İstanbul Havalimanı'nın 4. ana pisti bugün Başkan Erdoğan'ın katılacağı törenle açılacak. Yeni pistin, İstanbul Havalimanı'nın ilk doğu-batı yönlü pisti olacağını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Böylece havalimanının uçuş kapasitesi ve operasyonel esnekliği artırılacak. Yeni pist özellikle doğu yönlü uçuşlarda önemli kolaylık sağlayacak" dedi.

ZAMANDAN TASARRUF
Havalimanında kuzey-güney doğrultusunda 3 ana ve 2 yedek olmak üzere 5 pist bulunduğunu hatırlatan Uraloğlu, 2 bin 820 metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğindeki yeni pistin özellikle iç hat uçuşları ile doğu yönlü rotalarda taksi ve havada kalış sürelerini kısaltacağını, böylece yakıt ve zaman tasarrufu sağlanacağını söyledi. Uraloğlu şöyle devam etti: "İstanbul Havalimanı 3 uçağın aynı anda inip kalktığı sayılı havalimanlarından birisi, 4. Pistin devreye girmesiyle yakında aynı anda uçaklar 4 pistten iniş ve kalkış yapılabilecek. Pist, hangar alanlarına yakın konumuyla genel havacılık operasyonlarının daha hızlı ve bağımsız yürütülmesine de imkan sağlayacak."
- Popüler Haberler -
Ankara Mamak'ta icradan satılık 2+1 daire!
Ankara Çankaya'da icradan satılık bağımsız bölüm!
Kayseri Üniversitesi Öğretim Görevlisi alacak!
Piyasalar hareketlendi: Dolar ve petrol düşerken altın uçuşa geçti
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Toplantı Özeti yayımlandı
İngiltere Merkez Bankası politika faizini yüzde 3,75'te sabit bıraktı



