Altın dipte, petrol geriledi

Kapalıçarşı'da altın fiyatları, güçlenen dolar ve ABD tahvil faizlerindeki artışın etkisiyle 7 ayın en düşük seviyesine geriledi. Uzmanlar, Fed'in sıkı para politikası ve jeopolitik risklerin altın piyasasını yakından etkilediğini vurguluyor.
Altının ons fiyatı, güçlenen dolar ve yükselen ABD tahvil faizlerinin etkisiyle son iki haftanın en düşük seviyesini gördü.
Fed'in enflasyonla mücadele kapsamında faizleri uzun süre yüksek tutabileceği ve gerektiğinde yeni faiz artışlarına gidebileceği beklentisi, faiz getirisi olmayan altına ilgiyi azalttı.
Küresel piyasalardaki satış baskısı yurtiçine de yansıdı. Kapalıçarşı'da gram altın 7 ayın en düşük seviyesine geriledi. Uzmanlar, jeopolitik risklerde bir tırmanış yaşanmaması ve Fed'in sıkı para politikasını sürdürmesi halinde altın ve petrolde aşağı yönlü baskının devam edebileceğini belirtiyor. Ancak Ortadoğu'da yeniden gerilim yaşanması halinde emtia piyasalarının yukarı yönlü değişebileceği ifade ediliyor.
- Popüler Haberler -
İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim üyesi alacak!
Konya Ilgın'da 1734 m² mahkemeden satılık arsa üzerindeki ev!
Eskişehir Tepebaşı'nda 11.642 m2 mahkemeden satılık tarım arazisi!
Barajlar yüzde 81 doluluğu aştı
Ticaret Bakanlığı: Sentetik kıymetli taşları doğal diye satan kuyumculara yüksek ceza!
403 bin kişi gitti 393 bin kişi geldi



