Akkuyu'nun birinci ünitesinde türbin tesisinin basınç rotoru montajlandı

Mersin'de yapımı süren Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS), birinci ünitenin türbin tesisinin düşük basınç rotoru montajlandı.
Akkuyu Nükleer AŞ'nin açıklamasına göre, 255 tonluk son basınç rotoru tasarım konumuna yerleştirildi.
Açıklamada görüşleri yer verilen Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Sergei Butckikh, rotor montajının, köprü vinç yardımıyla gerçekleştirildiğini belirtti.
Akkuyu'nun birinci ünitesinde türbin tesisinin basınç rotoru montajlandı
Montaj sürecinin ünite için önemli olduğunu ifade eden Butckikh, şunları kaydetti:
"Rotorun montajı, yüksek hassasiyet gerektiren teknik açıdan karmaşık bir işlem olma özelliğini taşıyor. İşlem başarılı bir şekilde tamamlandı ve Akkuyu NGS'nin birinci ünitesinin türbin ünitesinin tüm büyük boyutlu bileşenleri tasarım konumuna monte edilmiş oldu. Türbin tesisini test etmeye başlamadan önce türbin şaftı hattını ayarlamamamız, ikincil devrenin yoğunluğunu ve sızdırmazlığını sağlamamız gerekiyor. Bu işlemler çeşitli teknik yapılarda 3 binden fazla bağlantının kaynaklanması anlamına geliyor."
- Popüler Haberler -

Bakan Kacır'dan Togg açıklaması: Oyunu kurallarına göre oynuyor

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni, 100 binden fazla yolcuyu taşıyacak!

CHP'li belediyeden vergiye yüzde 3 bine varan zam

Kadın kooperatiflerine 2024'te 24,8 milyon lira hibe sağlandı

Türkiye ve Yunanistan turizmde işbirliği için protokol imzaladı

Altın fiyatları 5 Temmuz 2025 Cumartesi Bugün Gram, tam, çeyrek altın kaç TL? Güncel altın fiyatları ne kadar?
