Okul öncesi eğitimine yönelik "etkinlik havuzu" EBA'da erişime açıldı

Milli Eğitim Bakanlığınca, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli okul öncesi eğitim programının hedeflediği eğitim vizyonu doğrultusunda, öğretmenlerin sınıf içi uygulamalarına rehberlik edecek 8 öğretmen kılavuz kitabı hazırlandı.
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), okul öncesi eğitiminin daha verimli ve nitelikli hale getirilmesi için, okul öncesi öğretmenlerine sınıf içi uygulamalarında rehberlik edecek "etkinlik havuzu" Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden erişime açıldı.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli okul öncesi eğitim programının hedeflediği eğitim vizyonunu doğrudan sınıflara taşımak amacıyla öğretmenlerin sınıf içi uygulamalarına rehberlik edecek 8 öğretmen kılavuz kitabı hazırlandı.
Kılavuz kitaplar, Türkçe, matematik, fen, sosyal, sanat, müzik, hareket ve sağlık alanlarıyla sosyal duygusal öğrenme becerileri ve değerleri kapsıyor.
Kılavuz kitaplarda programda yer alan "alan becerileri, yaş grubu, kavramsal beceriler, eğilimler, sosyal duygusal öğrenme becerileri, değerler, okuryazarlık becerileri, öğrenme çıktıları ve alt öğrenme çıktıları" ile programın diğer bileşenlerini içeren özgün etkinliklere de yer verildi.
Bu özgün etkinlikler temel alınarak oluşturulan etkinlik havuzu, okul öncesi öğretmenlerin ihtiyaç duyduğu etkinliklere hızlı ve kolay bir şekilde ulaşmalarını sağlamayı hedefliyor.
ÖĞRETMENLER GÜNLÜK VE AYLIK PLANLARINI OLUŞTURABİLECEK
Etkinlik havuzu, okul öncesi öğretmenlerinin günlük ve aylık planlarını hazırlamalarını kolaylaştırmak amacıyla ele alacakları becerileri ve programlar arası bileşenleri seçtikten sonra "Günlük Plan/Aylık Plan Hazırlama Aracı" ile kendi günlük ve aylık planlarını oluşturabilmelerine imkan tanıyor.
Bu sistem sayesinde hem uygulanan programla uyumlu hem de sınıfın özel ihtiyaçlarına cevap veren özgün planlar hazırlanabilecek.
Ayrıca, öğretmenlerin anahtar kelime arama özelliği kullanılarak etkinliklere doğrudan ulaşmaları da mümkün kılındı.
Öğretmenler, "etkinlik havuzu"na EBA üzerinden erişim sağlayabilecek.
- Popüler Haberler -

"Özel okullar ders kitabı satamaz" Milli Eğitim Bakanı Tekin: Eylül ve ekimde denetleyeceğiz

KPSS Alan Bilgisi sınavları sabah oturumu yapıldı

Bakan Tekin dayatmaya karşı uyardı: Okul kapatmaya kadar gider

YÖK'ün Veri Analizi Okulu'na başvuru sayısı 135 bini aştı

KPSS maratonu Alan Bilgisi sınavlarıyla devam edecek

Bakanlıktan ''Doğa Koleji'' açıklaması: Eğitim kesintisiz devam edecek
