TIMSS sonuçlarını değerlendirdi... Bakan Şimşek: Eğitimde kalite artışı kalkınmanın ana unsurlarından biridir

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Eğitimde kalite artışı ekonomik ve beşeri kalkınmamızın ana unsurlarından biridir" dedi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması'nın (TIMSS) sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.
"Eğitimde kalite artışı ekonomik ve beşeri kalkınmamızın ana unsurlarından biridir" ifadesini kullanan Şimşek, şunları kaydetti:
"TIMSS sonuçlarına göre Türkiye her iki alanda da üst sıralara yükseldi. Türkiye 4'üncü sınıf fen bilimlerinde OECD ülkeleri arasında ikinci, Avrupa genelinde ise en yüksek puanı alarak birinci oldu. Başta öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim ailemizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi canıgönülden tebrik ediyoruz."


Türkiye'nin "TIMSS 2023" başarısının bulguları paylaşıldı
- Popüler Haberler -
Bakanlıktan spor malzemesi desteği: Okullara dağıtıldı
Bakan Tekin, KKTC Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu ile bir araya geldi
Yaşayan ''Miras Okulları'' Türkiye'ye yayılıyor
81 müdürlüğe talimat gönderildi! Fenomen öğretmenler mercek altında
Türkçenin yaygınlaştırılmasında önemli rol oynayacak! Kazakistan'daki üniversitede "Türk Dili Sınıfı" kuruldu
MEB, "612 bin çocuk hiç okula gitmiyor" iddiasını yalanladı



