Ukrayna'ya ABD'den Patriot desteği: 105 milyon dolarlık satış onaylandı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'ya 105 milyon dolar değerinde Patriot hava savunma sistemleriyle ilgili ekipman ve hizmetlerin satışına onay verdi.
ABD Savunma Bakanlığına bağlı Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı (DSCA) satışa ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, satış paketinin Ukrayna'nın M901 fırlatıcılarının M903 konfigürasyonuna yükseltilmesi, yer destek teçhizatı için belirlenmiş yedek yük listeleri, yedek parçaları, eğitim faaliyetleri ile lojistik destek unsurlarını içerdiği belirtildi.
Patriot sistemleriyle ilgili ekipman ve hizmetleri içeren paketin toplam değerinin 105 milyon dolar olduğu kaydedilen açıklamada, projenin ana yüklenicilerinin ABD merkezli şirketler RTX Corporation ve Lockheed Martin olacağı açıklandı.

Kongreye gönderilen silah satış onaylarına 15 günlük itiraz süresi tanınıyor. Bu süre zarfında kongreden herhangi bir itiraz gelmezse silah satışı gerçekleşmiş oluyor.
- Popüler Haberler -
AB'den Rusya'yı öfkelendirecek karar! Tam 210 milyar avro süresiz donduruldu
Tünel kazıp Polonya'ya geçtiler
Trump duyurdu! Tayland ve Kamboçya arasında çatışmalar durduruldu
Batı Şeria'da İsrail işgali sürüyor! 'C' bölgesinde 1000'den fazla Filistinli yerinden edildi
Ukrayna'da Rus ilerleyişi sürüyor! 8 yerleşim yerini ele geçirdiler
Kabe İmamı: Siyonist düşmana karşı kahramanca duruşu öğrenmeleri için Filistinli çocukları örnek alın



