ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Ukrayna'dan Rusya'ya derinlikte drone saldırısı

Özkan Özcan - | Son Güncelleme Tarihi:
Ukrayna'dan Rusya'ya derinlikte drone saldırısı

Ukrayna'nın Rusya'nın iç bölgelerine düzenlediği geniş çaplı drone saldırıları, askeri ve sivil hedefleri vurdu. Özellikle Engels, Saratov ve Udmurtia'da yaşanan patlamalar sonucu sekiz kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı. Rusya Savunma Bakanlığı, saldırılar sırasında 635 dronun düşürüldüğünü açıkladı.

Ukrayna, Pazar günü Rusya'nın derinliklerinde askeri ve sivil hedeflere yönelik kapsamlı drone saldırıları düzenledi. Gece boyunca devam eden saldırılarda, özellikle Engels ve Saratov şehirlerinde konut binaları ve altyapı tesisleri vuruldu. Bu saldırılar sonucunda sekiz kişi hayatını kaybetti, birçok kişi de yaralandı. Rusya Savunma Bakanlığı, saldırı sırasında toplam 635 dronun düşürüldüğünü duyurdu. Ukrayna'nın bu hamlesi, savaşın gidişatında yeni bir dönemi işaret ederken, Rusya'nın iç güvenliğinde ciddi endişelere yol açtı.

Zelenskyy: 'Rusya'ya karşılık veriyoruz'

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskyy, saldırıların ülkesinin Rusya'nın saldırganlığına verdiği bir yanıt olduğunu vurguladı. Zelenskyy, Ukrayna güçlerinin Saratov'daki bir petrol rafinerisini ve Engels'teki uzun menzilli bombardıman uçaklarının bulunduğu askeri üssü hedef aldığını açıkladı. Ayrıca, Kaluga bölgesinde bir petrol deposunun da vurulduğu bildirildi. Zelenskyy, Ukrayna ordusunun savaşı "nereden geldiyse oraya geri götürdüğünü" belirterek, saldırıların Rusya'nın işgaline karşı bir mesaj niteliği taşıdığını söyledi. Saldırıların ardından birçok bölgede yangınlar çıktı; Saratov'daki petrol tesisinde yangının devam ettiği sosyal medyada paylaşılan videolarla iddia edildi.

Rusya'da sivil kayıplar ve altyapı zararları arttı

Engels şehrinde dronların isabet ettiği konutlarda iki kişi yaşamını yitirdi. Saratov'da ise bir apartman kompleksi zarar gördü. Udmurtia bölgesinde üç kişinin öldüğü ve iki kişinin yaralandığı, Belgorod'da ise üç kişinin öldüğü ve beş kişinin yaralandığı belirtildi. Yerel yetkililer, saldırıların askeri hedeflerin yanı sıra enerji ve sivil altyapıyı da hedef aldığını açıkladı. Rusya'nın iddiasına göre, 635 drone düşürülse de, bu rakamın bağımsız kaynaklarca doğrulanamadığı bildirildi. Ancak bu veri, Ukrayna'nın Rusya'nın iç bölgelerine saldırı kapasitesinin boyutunu gözler önüne seriyor.

Wildberries depoları yeniden hedef oldu

Ukrayna, son saldırılarda Rusya'nın önde gelen çevrimiçi perakendecisi Wildberries'in depolarını da hedef aldı. Samara'daki bir lojistik deposunda meydana gelen patlamada herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Yerel yönetim, yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Kyiv yönetimi, 18 Temmuz'dan bu yana yaklaşık on Wildberries deposunu vurduğunu açıkladı. Ukrayna, bu perakende devinin Rusya'nın askeri gücüne lojistik destek sağladığını savunuyor. Bu saldırılar, Rus ekonomisine baskı oluşturmayı ve Moskova yönetiminin savaş stratejisini sarsmayı amaçlıyor.

Ukrayna'nın Rusya'nın iç kesimlerine yönelik drone saldırıları, savaşın cephe hattı dışına taşındığını gösteriyor. Saldırıların etkisiyle hem askeri hem de sivil alanlarda kayıplar yaşanırken, taraflar arasındaki gerilim daha da tırmandı. Uzmanlar, bu tür saldırıların Rusya'nın güvenlik algısını değiştirdiğini ve savaşın seyrinde yeni bir dönemin başladığını belirtiyor.

Kapat

HABERİN DEVAMI


Etiketler:
Ukrayna Rusya drone saldırısı Wildberries Zelenskyy