Trump'tan Şara'ya açık destek: Olağanüstü bir iş çıkarıyor

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'deki gelişmelere ilişkin yaptığı değerlendirmede Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara'nın “olağanüstü bir iş çıkardığını” söyledi. Trump, İran'la yürütülen nükleer müzakerelere dair de Tahran'a “adil anlaşma” çağrısı yaptı.
ABD Başkanı Trump, Yüksek Mahkemenin gümrük tarifeleriyle ilgili kararına ilişkin Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtladı.
İran ile devam eden nükleer müzakereler konusundaki görüşü sorulan Trump, Tahran yönetimine, "Adil bir anlaşma için müzakere yapsalar iyi olur." mesajı gönderdi.
İran halkı ile İranlı liderleri ayırdığını belirten Trump, bu iki unsurun çok farklı olduğunu savundu.
Trump, ülkedeki gösteriler sürecinde 32 bin kişinin hayatını kaybettiğini iddia etti.
Donald Trump, 800'den fazla göstericinin idam edilmesine kendisinin engel olduğunu savunarak, "837 kişiyi asacaklardı ve ben onlara 'Tek bir kişiyi bile asarsanız vurulacaksınız.' dedim. İki hafta bekleyip pazarlık yapmadım ve onlar asmayı bıraktılar. Ama İran halkı için çok üzülüyorum." diye konuştu.
TRUMP'TAN SURİYE DEĞERLENDİRMESİ
Öte yandan, Trump, Suriye ile ilgili soru üzerine, "Tek söyleyebileceğim Suriye Cumhurbaşkanı (Ahmed Şara) olağanüstü bir iş çıkarıyor. O sert bir adam, uslu bir çocuk değil, yoksa bunu başaramazdı. Suriye bir araya geliyor, gerçekten iyi bir şekilde bir araya geliyor ve şu ana kadar Kürtlere karşı çok iyi davrandı." ifadelerini kullandı.
- Popüler Haberler -
Siyonistlerin "barış" yalanı dakikalar sürdü! Netanyahu: Lübnan'ın güneyinden çıkmayacağız
Türkiye ile Kanada arasında "serbest ticaret" hamlesi! Dev rakam resmen açıklandı
Venezuela'da deprem felaketi: Ölü sayısı artıyor
Orta Doğu'da tarihi an! ABD, İsrail ve Lübnan arasında anlaşma sağlandı
Trump rotayı yine Avrupa'ya çevirdi: Tüm ticaret anlaşmalarını yok sayar derhal uygularız
Orta Doğu'da "Hürmüz Boğazı" gerilimi! İran'dan Körfez ülkelerine sert uyarı: Bu kumar güvenlik getirmez



