Trump'ın Grönland çıkışı AB'yi ayağa kaldırdı: Ticaret anlaşması askıya alınsın

Avrupa Parlamentosu'ndan 13 AB ülkesinin milletvekilleri, Trump yönetiminin Grönland çıkışına tepki göstererek, AB-ABD ticaret görüşmelerinin durdurulmasını talep etti.
Avrupa Birliği (AB) üyesi 13 ülkeden Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili, ABD Başkanı Donald Trump ve yönetiminin Grönland'a yönelik açıklamalarına tepki göstererek AB ile ABD arasında gündemde olan ticaret anlaşması sürecinin askıya alınması çağrısında bulundu.
AP milletvekilleri, taleplerine ilişkin AP ve siyasi grup başkanlarına mektup gönderdi.
Mektupta, Danimarka Krallığı'nın toprak bütünlüğüne yönelik tehditlerin kabul edilemez olduğu vurgulanırken Trump ve bazı yönetim yetkililerinin Grönland'ı "devralmaya" yönelik ifadelerinin, uluslararası hukuka ve kurallara dayalı uluslararası düzene açık bir tehdit oluşturduğu ifade edildi.

Bu tür açıklamalar karşısında sessiz kalmanın dahi yanlış olacağı belirtilen mektupta, söz konusu tutumun ödüllendirilmesinin ise daha ciddi sonuçlar doğuracağı uyarısı yapıldı.
- Popüler Haberler -
Orta Doğu'da gerilim tırmanıyor: ABD üssünden sessiz tahliye
İran: İsrail, ABD'yi kendi adına savaşa sürüklüyor
Katil İsrail'in Gazze saldırılarında can kaybı 71 bin 439'a yükseldi
ABD Büyükelçisi, Türkiye ile güçlü ortaklığa değer verdiklerini söyledi
Dünyanın büyük bölümünde hayvan sayıları azalıyor, ancak çözüm basit değil
Rusya: Trump'ın Özel Temsilcisi Witkoff ve damadı Kushner ile temaslara açığız



