Trump, enflasyon verilerinin ardından Fed Başkanı Powell'a faiz indirimi çağrısı yaptı

ABD Başkanı Donald Trump, ülkede açıklanan enflasyon verilerinin ardından ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın faiz oranlarını "anlamlı ölçüde" düşürmesi gerektiğini belirtti.
Trump, ABD merkezli Truth Social sosyal medya platformundaki hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulundu.
ABD'de bu sabah açıklanan enflasyon verilerinin düşük olduğuna işaret eden Trump, söz konusu verileri "harika" olarak nitelendirdi.
Trump, "Bu, Jerome 'Çok Geç' Powell'ın faiz oranlarını anlamlı ölçüde düşürmesi gerektiği anlamına geliyor." değerlendirmesinde bulundu.
ABD Başkanı Trump, Powell'ın bunu yapmaması halinde "çok geç" kalmaya devam edeceğini vurguladı.
Ayrıca büyüme rakamlarının da "harika" olduğunu anımsatan Trump, tarife politikasına atıfta bulunarak "Teşekkürler Bay Tarife" ifadelerini kullandı.
ABD Çalışma Bakanlığının açıkladığı verilere göre, ülkede Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), geçen yıl aralıkta aylık bazda yüzde 0,3, yıllık bazda ise yüzde 2,7 ile beklentilere paralel arttı.
- Popüler Haberler -
ABD Büyükelçiliği alarma geçti: Sığınaklara girmeye hazır olun
Ermenistan'da Paşinyan'ın partisi seçimlerde açık ara önde
Ürdün'den İran-İsrail gerilimine sert tepki: Ülkemizin savaş alanına dönüştürülmesine izin vermeyeceğiz
Trump'tan İran'a sükunet çağrısı: Masaya geri dönün
İran'dan körfez ülkelerine tazminat talebi... "İran'ın zararlarını karşılamalısınız"
İran'dan soykırımcı İsrail'e füze yağmuru... Birçok noktada sirenler çaldı



