Titanik metaforuyla ABD'yi okumak
ABD'nin Orta Doğu'daki askeri varlığı ve son gelişmeler, Titanik benzetmesiyle yeniden tartışmaya açıldı. Uzmanlar, 12 gün süren çatışmalarda İran hedeflerine yönelik saldırıların buzdağının yalnızca görünen yüzü olduğunu vurguluyor. Trump'ın geç kalan hamleleri ise ABD'nin küresel pozisyonunu daha da tartışmalı hale getirdi.

ABD'nin Orta Doğu'daki askeri ve siyasi duruşu, son dönemde Titanik metaforuyla sıkça gündeme geliyor. 12 gün süren çatışmalarda ABD'nin İran'a ait hedefleri vurması, sadece yüzeyde görülen sorunlara işaret etti. Uzmanlar, ABD'nin tıpkı Titanik gibi ciddi risklerle karşı karşıya olduğunu ve yolcuların yani müttefiklerin güvenli alanlara yöneldiğini belirtiyor. Trump'ın attığı adımların ise krizin büyümesini önlemekte yetersiz kaldığı ifade edildi.
TİTANİK METAFORUYLA ABD'Yİ OKUMAK
Orta Doğu Savaşı'nda ABD'nin durumunu dünyanın en ünlü yolcu gemisi Titanik'e benzetenler var. 12 gün savaşlarında vurulan İran hedefleri buzdağının görünen yüzüydü. "ABD Titanik gibi su alıyor. Yolcuları filikalara çoktan yöneldi" Trump'ın dümeni kırmak için yaptığı manevralarda çok geç kaldığı yorumları yapılıyor. Biz de meseleyi birkaç açıdan okumaya çalıştık. Detaylar analiz haberimizde.
TİTANİK METAFORUYLA ABD'Yİ OKUMAK
— 24 TV (@yirmidorttv) March 18, 2026
Orta Doğu Savaşı'nda ABD'nin durumunu dünyanın en ünlü yolcu gemisi Titanik'e benzetenler var. 12 gün savaşlarında vurulan İran hedefleri buzdağının görünen yüzüydü. "ABD Titanik gibi su alıyor. Yolcuları filikalara çoktan yöneldi" Trump'ın... pic.twitter.com/k9e6q9dL87
ABD'nin Orta Doğu'daki pozisyonu ve uyguladığı stratejiler, hem uluslararası ilişkilerde hem de iç politikada tartışma yaratmaya devam ediyor. Titanik benzetmesi, ülkenin karşı karşıya olduğu riskleri ve olası sonuçları gözler önüne seriyor.
- Popüler Haberler -
BM Genel Sekreteri Guterres: "Gazze'de ateşkesin kalıcı hale gelmesinin zamanı geldi"
ABD Başkanı Trump, "kırmızı dizel"in kara yollarında kullanımına geçici olarak izin verdi
İran tehdidini öne sürdü... ABD, İngiltere'deki üsten uçaklarını çekti
Arap Koalisyonu'ndan Yemen'deki Husilere operasyon: Hudeyde'deki hedefler vuruldu
İran'dan ABD'ye baskı tepkisi: Müzakere etmenin anlamı yok
Konut krizi ülkeyi çıkmaza soktu: İspanya'da erken seçim kararı



