Suudi Arabistan sabotajında çarpıcı itiraf: İHA rampası deşifre oldu
Suudi Arabistan'ın Doğu-Batı Petrol Boru Hattı'nı hedef alan kritik saldırılarda kullanılan İHA fırlatma rampasının Irak topraklarında bulunduğu resmen açıklandı. Olayın ardından Irak ve İran ortak soruşturma başlatırken, Riyad yönetiminin bu aşamada askeri karşılık vermemeyi tercih ettiği bildirildi.

Irak Silahlı Kuvvetler Başkomutanlığı Sözcüsü Sabah en-Numan, Irak resmi ajansı INA'da yer alan açıklamasında, istihbarat ve emniyet birimlerinin Suudi Arabistan'ın Doğu-Batı boru hattına saldırılarda kullanılan rampaların bulunması için çok çaba sarf ettiğini belirtti.
Numan, çalışmalar sonucu saldırılarda kullanılan bir İHA fırlatma rampasının Irak topraklarında bulunduğunu, suçluların bulunması amacıyla uzmanların rampa üzerindeki incelemeleri sürdürdüğünü aktardı.
Suudi Arabistan ile istihbarat paylaşımının devam ettiğini kaydeden Numan, Irak'ın yalnızca topraklarının hedef alınmasını engelleyen bir politika izlemediğini aynı zamanda topraklarının başka bir ülkeyi hedef almak için kullanılmasına da izin vermeyen bir politikayı benimsediğine dikkati çekti.
IRAK VE İRAN'DAN SINIRDAKİ İHA RAMPALARI İÇİN ORTAK SORUŞTURMA
Irak Başbakanı Ali ez-Zeydi, İran tarafının talebi üzerine, iki ülke sınır hattı yakınında İHA fırlatma rampalarının bulunmasına ilişkin ortak soruşturma yürütülmesini kabul etmişti.
Irak Silahlı Kuvvetler Başkomutanlığı Sözcüsü Sabah en-Numan tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Zeydi tarafından kabul edilen ortak soruşturmanın söz konusu rampaların sınır bölgesinde bulunmasına ilişkin ayrıntı ve koşulların aydınlatılması amacıyla yürütüleceği belirtilmişti.
SUUDİ ARABİSTAN'A SALDIRI
Suudi Arabistan, Irak'tan geldiği belirtilen İHA'yla düzenlenen saldırılarda Doğu-Batı Petrol Boru Hattı'nın hedef alındığını açıklamış, saldırılarda yaralananlar olduğunu ve hasar meydana geldiğini bildirmişti.
Irak hükümeti de saldırıların Meysan vilayetindeki bir noktadan başlatıldığını doğrulamıştı.
Bunun üzerine Irak Başbakanı Ali ez-Zeydi, Meysan Operasyonlar Komutanı ve Meysan Emniyet Müdürü'nü görevden almış, vilayetteki güvenlik kurumlarının yöneticilerini soruşturmaya sevk etmişti.
Bağdat yönetimi, Irak topraklarının komşu ülkelere yönelik saldırılarda kullanılmasına izin vermeyeceğini vurgulamıştı.
Öte yandan Suudi Arabistan, Başbakan Zeydi'nin talebi üzerine "bu aşamada karşılık vermemeyi" tercih ettiğini açıklarken, egemenliğini ve güvenliğini korumak için gerekli tedbirleri alma hakkını saklı tuttuğunu duyurmuştu.
- Popüler Haberler -
Suriye hükümeti "Yemen'deki savaşa" katılacağı iddialarını yalanladı
Mamdani'den İsrail'e tepki: "Vergilerimizle finanse edilen savaş suçlarını kabul etmiyoruz"
Trump'tan Mekke İttifakı yorumu: "Türkiye Arabistan'a yardım etmek istiyor, bu harika"
Trump'tan Nobel çıkışı: "Sekiz savaşı sonlandırdım, Obama'ya verdiler ama bana vermiyorlar"
Fransa ile İran arasında "protesto" gerilimi: Paris Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı
BM'de Guterres dönemi kapanıyor: Yeni adaylar için ön yoklama yapıldı



