Soykırımcı Netanyahu Trump'ı da dinlemedi: Lübnan'a saldırıları sürdürecek

Soykırımcı İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Başkanı Trump'ın tarafların mutabık kaldığını duyurmasının ardından güney Lübnan'daki operasyonların planlandığı şekilde devam edeceğini açıkladı. İran ise işgalci İsrail'in saldırılarını gerekçe göstererek ABD ile dolaylı iletişimi askıya aldı.
Ortadoğu'da gerilim bir kez daha tırmanma noktasına ulaştı. ABD Başkanı Trump'ın işgalci İsrail ve Hizbullah arasında ateşkes sağlandığını ima eden açıklamalarına rağmen, soykırımcı İsrail Başbakanı Netanyahu güney Lübnan'daki askeri operasyonlara devam edileceğini duyurdu. Bu gelişme, bölgedeki kırılgan dengeleri yeniden sarstı ve İran'ın ABD ile dolaylı temaslarını askıya almasına yol açtı.
SOYKIRIMCI NETANYAHU'DAN TRUMP'A AÇIK REST: BEYRUT'U VURURUZ
Soykırımcı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump'ın "saldırılar duracak" açıklamasına karşın, Lübnan'ın güneyinde saldırılara devam edeceklerini belirtti.

Soykırımcı Netanyahu, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından, ABD Başkanı Trump ile görüştüklerini belirterek Lübnan'a yönelik saldırılara ilişkin açıklama yaptı.
Trump'a Hizbullah'ın işgalci İsrail'e saldırılara devam etmesi durumunda Beyrut'a saldırı düzenleyeceklerini söylediğini aktaran soykırımcı Netanyahu, bu tutumunun değişmediğini savundu.
Soykırımcı Netanyahu, "Aynı zamanda, İsrail ordusu güney Lübnan'da planlandığı şekilde faaliyetlerine devam edecek." diyerek Lübnan'ın güneyine yönelik saldırılara devam edeceklerini ifade etti.

BEYRUT DAHİYE SALDIRISINI ABD SON ANDA DURDURDU
Sabah saatlerinde, soykırımcı İsrail Başbakanı Netanyahu, soykırımcı İsrail ordusuna Lübnan'ın başkenti Beyrut'un Dahiye bölgesine hava saldırıları düzenleme talimatı verdiğini açıklamıştı.
İran, işgalci İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarının devam etmesi nedeniyle arabulucular üzerinden ABD ile gerçekleştirdiği mesaj alışverişini durdurduğunu duyurmuştu.
İRAN ABD İLE DOLAYLI İLETİŞİMİ ASKIYA ALDI
İsrail basını, Dahiye'ye düzenlenecek saldırıların ABD tarafından son anda durdurulduğunu ileri sürmüştü.
ABD Başkanı Trump, İsrail ve Hizbullah ile görüştüklerini, tarafların "birbirlerine saldırmama" konusunda "mutabık kaldıklarını" paylaşmıştı.
- Popüler Haberler -
ABD/İsrail'in İran yönetimini devirme planını Türkiye engelledi
İki Türk'e İsrail cezası! Soykırım eleştirisine Londra'dan vize engeli
İsrail'de akılalmaz görüntü! Katillerin oyuncağı oldular... İthal Hristiyanlarla "af dileme" şovu
Avrupa'dan göçmen hoşgörüsü! Geri göndermeyi kolaylaştırdılar
Hürmüz'de gerilim tırmanıyor: İran, ABD'ye ait gemiyi vurdu
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde tekne faciası: 11 kişi hayatını kaybetti



