Soykırımcı İsrail'e Ukrayna şoku... "Uyarıyoruz" diyerek tehdit ettiler
Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha, Rusya'nın Ukrayna'dan çaldığı iddia edilen tahılı taşıyan geminin İsrail'in Hayfa limanına ulaşması üzerine İsrail'in Kiev Büyükelçisi Michael Brodsky'i Dışişleri Bakanlığına çağırdıklarını açıkladı. Sybiha, İsrail'i çalıntı tahılı kabul etmemesi konusunda bir kez daha uyardı.

Ukrayna ile İsrail arasında çalıntı tahıl krizi giderek tırmanıyor. Rusya'nın Ukrayna topraklarından çaldığı iddia edilen tahılı taşıyan bir geminin İsrail'in Hayfa limanına ulaşması, Kiev'in sert diplomatik tepkisine yol açtı. Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha, İsrail Büyükelçisi'ni bakanlığa çağırarak protesto notası iletti.
BAKAN SYBIHA'DAN İSRAİL'E ÇALINTIYI KABUL ETMEYİN UYARISI
Sybiha, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Rusya'nın Ukrayna'dan çaldığı" iddia edilen tahılı taşıyan geminin, İsrail'in Hayfa kentine ulaştığını kaydetti.
Bakan Sybiha, "Ukrayna-İsrail arasındaki dostane ilişkiler, her iki ülkeye de fayda sağlayacak potansiyele sahip ve Rusya'nın Ukrayna'dan çalınan tahıllarla yaptığı yasa dışı ticaret, bu ilişkileri baltalamamalıdır." ifadesini kullandı.
BÜYÜKELÇİ BRODSKY DIŞIŞLERI BAKANLIĞINA RESMEN ÇAĞRILDI
Daha önce de benzer durumun yaşandığını ve o dönemde de Ukrayna'nın talebine, İsrail tarafından uygun yanıt verilmemesini anlamanın "zor" olduğunu belirten Sybiha, şöyle devam etti:
"Hayfa'ya bir başka geminin daha ulaşmasının ardından İsrail'i çalıntı tahılı kabul etmemesi ve ilişkilerimize zarar vermemesi konusunda bir kez daha uyarıyoruz. Bu bağlamda, protesto notamızı iletmek ve uygun önlemler alınmasını talep etmek üzere yarın sabah İsrail'in Kiev Büyükelçisi'ni (Michael Brodsky) Dışişleri Bakanlığına resmen çağırdık."
- Popüler Haberler -
Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan için "güçlü lider" vurgusu: Çok iyi bir dostum
ABD-İran hattında sürpriz temas: Trump'tan övgü ve tehdit bir arada
Kuzey Kutbu'nda yeni safha: Grönland için tarihi anlaşmaya mühür basıldı
Mevcut sistem krizlere yetmiyor: Türkiye'nin de içinde olduğu MIKTA'dan ortak çıkış
Türkiye, Mısır, Pakistan ve Suudi Arabistan'dan ortak bildiri: Diyalog ve diplomasi yegane yol
Almanya'da askeri kaza! ABD'ye ait savaş uçağı Speicher yakınlarında çakıldı



