Soykırımcı İsrail Yahudi asıllı öğrencilerin peşinde: Asker ve yerleşimci yapmaya çalışıyor

İsrail'in asker açığını kapatmak için yurt dışındaki Yahudi öğrencileri ordu saflarına ve yerleşimci gruplarına dahil etmeye çalıştığı belirtildi.
Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Toprakları Savunma Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşının, ABD ve Avrupa'daki Yahudi gençlerinin İsrail ordusunun saflarına katılmalarının kapısını açtığı vurgulandı.
Açıklamada, bu gençlerden bazılarının kaçak yerleşimlerde ve çiftliklerde faaliyet gösteren ve ordunun himayesinde Filistinlilere saldıran aşırılık yanlısı Yahudi örgütlere katıldığı kaydedildi.
LİSEYİ BİTİRMİŞ YURT DIŞINDAKİ YAHUDİ ÖĞRENCİLERE YÖNELİK
Bu gençlerin, devletin, özellikle de ordu ve yerleşimlerde faaliyet gösteren milis güçlerin değer sistemine entegre olmalarını sağlayacak eğitim programlarından geçirildiği, bunlar arasında "Mechina" adını taşıyan bir programın, liseyi bitirmiş yurt dışındaki Yahudi öğrencilere yönelik olduğu ifade edildi.
Bu programlara katılanlara çoğunlukla Batı Şeria'daki yerleşimlerde 9 ila 12 ay arasında değişen süreyle kurs verildiği ve bu süreçte katılımcıların ideolojik olarak hazırlandığı ve paramiliter eğitimden geçtiği dile getirildi.
BNEİ AKİVA 40'TAN FAZLA ÜLKEDE FAALİYET GÖSTERİYOR
Bu grupların en öne çıkanının, 40'tan fazla ülkede faaliyet gösteren ve programlarını yurt dışındaki Yahudi öğrencilere yönlendiren en büyük dindar Siyonist gençlik hareketi olan "Bnei Akiva" olduğu belirtildi.
Geçen ağustos ayında İsrail ordusunun, yaşanan asker sıkıntısı nedeniyle genç Yahudileri askere alabilmek amacıyla yurt dışındaki Yahudi topluluklarıyla iletişime geçmeyi düşündüğü belirtilmişti.
Ordu Radyosunun haberinde ordudaki asker açığının 10 ila 12 bin arasında olduğu, Ultra-Ortodoks (Haredi) Yahudilerin askerlik yapmaması nedeniyle ordunun, meydana gelen açığı farklı seçeneklere başvurarak doldurmaya çalıştığı kaydedilmişti.
- Popüler Haberler -

Yunanistan'da devlet dairesine bombalı saldırı düzenlendi!

Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun, 1988 yılını hatırlattı: Filistin Devleti'nin ilan edildiği Cezayir sarayı bombalanacaktı!

Çin kendi düşmanlarının başına ödül koydu: Asker başına 1400 dolar

Mısır'da Gazze zirvesi: 20'den fazla lider pazartesi günü Şarm El-Şeyh'te olacak

Soykırımcı İsrail basını: Hamas Trump'ın gelişinden önce pazar günü esirleri bırakabilir

Eski ABD Başkanı Biden radyoterapi tedavisine başladı!
