Şara, Suriye Kürt Ulusal Konseyi heyetiyle görüştü

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) heyetiyle görüştü.
Suriye Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Şara başkent Şam'daki Halk Sarayı'nda ENKS Başkanı Muhammed İsmail ile beraberlerindeki heyeti kabul etti.
Şara, ENKS heyetiyle yaptığı görüşmede "devletin anayasa çerçevesinde Kürt vatandaşlarının haklarını güvence altına alma taahhüdüne bağlı olduğunu" vurguladı.
ENKS heyeti ise görüşmede, Suriye Cumhurbaşkanı Şara'nın imzaladığı 13. Kararneme'yi memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, kararnemeyi "hakların güçlendirilmesi, kültürel ve sosyal kimliğin korunması yolunda önemli bir adım" şeklinde değerlendirdi.
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara'nın 16 Ocak'ta imzaladığı kararnamede, "Suriyeli Kürt vatandaşlar, Suriye halkının temel ve asli bir parçası kabul edilir." ifadelerine yer verilmişti.
Kararnamede, "Haseke ilinde kayıt dışı bırakılan ve Suriye topraklarında ikamet eden Kürt kökenli kişilere vatandaşlık verileceği" açıklanırken, eğitim ve kültür alanları dahil çeşitli haklar tanınmıştı.
- Popüler Haberler -
ABD'yi İsrail mi yönetiyor? Yahudi lobisinden dev fon itirafı
Irak'ta kafede silahlı çatışma: Ölü ve çok sayıda yaralı var
Esptein doyasında yüzlerce kez adı geçmişti… Eski Fransız Bakan Lang baskılara dayanamadı
Cezayir'den BAE'ye ulaşım freni: Anlaşma askıya alınıyor
Netanyahu'dan, İran müzakerelerine müdahil olma hedefi! Trump ile görüşme tarihi netleşti
Harkiv cephesinde hareketlilik: Rusya, Çugunovka yerleşim yerini ele geçirdi



