ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Rusya'dan Ukrayna'ya saldırılar yoğunlaştı: Zelenski'den Avrupa'ya çağrı

AA - | Son Güncelleme Tarihi:
Rusya'dan Ukrayna'ya saldırılar yoğunlaştı: Zelenski'den Avrupa'ya çağrı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rus ordusunun sabah saatlerinde onlarca füze ve yüzlerce İHA ile düzenlediği saldırıların enerji altyapısında ağır hasara yol açtığını belirterek, Moskova'nın savaşı yakın vadede sona erdirmek gibi bir niyeti olmadığını söyledi. Zelenski, bu durumun Avrupa'nın güvenliği açısından da tehlikeli olduğunu belirtti.

Kapat

HABERİN DEVAMI

Zelenski, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Rusya'nın, ülkesine bu sabah yaklaşık 40 füze ve 400'den fazla insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenlediğini belirtti.

Saldırılarda enerji altyapısının hedef alındığını kaydeden Zelenski, "Maalesef enerji tesislerinde önemli hasar meydana geldi ve bu durum neredeyse tüm ülkenin enerji durumunu etkiledi. Önemli elektrik kesintileri meydana geldi." ifadelerini kullandı.

Zelenski, Rusya'nın savaşı bitirmek istemediğini savunarak, "Rusya, bu savaşı yakın gelecekte sona erdirmeye hazır olduğunu göstermiyor. Rusya, hem cephe açısından hem de bu tür büyük çaplı saldırılarla Ukrayna'nın adeta yıkımı politikasını sürdürüyor." değerlendirmesinde bulundu.

Rus ordusunun Ukrayna'da önemli enerji altyapılarını hedef aldığını kaydeden Zelenski, bu durumun Avrupa'nın güvenliği açısından da tehlikeli olduğunu belirtti.

Zelenski, ABD, AB ve müttefiklerin, Rusya'ya baskı uygulaması gerektiğini vurguladı.


Etiketler:
zelenski Rusya Ukrayna