Rusya'dan Harkiv'e İHA saldırısı: Ölü ve yaralılar var

Rus ordusunun Ukrayna'nın Harkiv bölgesindeki Bogodukhiv şehrine yönelik insansız hava araçlarıyla (İHA) gerçekleştirdiği saldırıda 3'ü çocuk 4 kişinin hayatını kaybettiği ve 2 kişinin yaralandığı bildirildi.
Ukrayna Devlet Acil Durum Servisinin (DSNS) sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Rusya'nın Harkiv bölgesindeki Bogodukhiv şehrine İHA saldırısı düzenlediği belirtildi.
Paylaşımda, saldırı sırasında bir konut binasının yıkıldığı aktarıldı.
Saldırıda 3'ü çocuk 4 kişinin hayatını kaybettiği belirtilen paylaşımda, 2 kişinin de yaralandığı bildirildi.
RUS ORDUSU 129 İHA İLE SALDIRILAR DÜZENLEDİ
Ukrayna Ordusu Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Rusya'nın bu gece ülkeye yönelik 129 İHA ile saldırı gerçekleştirdiği bildirildi.
Rus ordusunun bu saldırılarda "Şahed" ile "Gerbera" ve "İtalmas" tipi saldırı İHA'ları kullandığı belirtilen açıklamada, hava savunma kuvvetlerince 112 İHA'nın etkisiz hale getirildiği kaydedildi.
Açıklamada, kalan İHA'ların ise Ukrayna'daki 8 farklı noktaya isabet ettiği aktarıldı.
- Popüler Haberler -
Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev: Nükleer kıyametin yaşanması mümkün
İran lideri Hamaney'den Hürmüz Boğazı'nda yeni dönem mesajı
İran: ABD'nin uyarısına rağmen bazı ülkeler Hürmüz Boğazı'ndan geçişleri için ödeme yapıyor
Katil İsrail ateşkes tanımıyor! Gazze saldırılarında can kaybı 72 bin 601'e yükseldi
İsrail bin km uzakta saldırdı! AB ülkeleri ve Yunanistan'ın tutumu tartışma konusu oldu
Reflect Orbital'ın yörüngede 4000 ayna projesi bilim insanlarını endişelendirdi



