Pakistan, Kabil'den terör faaliyetlerine yönelik eylem talep etti

Pakistan geçici hükümet Başbakanı Anvarul Hak Kakar, Afganistan'daki Taliban yönetiminin Pakistan'a karşı terör faaliyetlerine yönelik eylemsizliğinin kabul edilemez olduğunu söyledi
Geo News televizyonuna konuşan Kakar, Kabil'in Afganistan topraklarını kullanarak Pakistan'da eylem yapan teröristlere karşı harekete geçme veya onları İslamabad'a teslim etme konusunda bir karar vermesi gerektiğini ifade etti.
Kakar, Taliban yönetiminin Pakistan'a karşı terör faaliyetlerine yönelik eylemsizliğinin kabul edilemez olduğunu dile getirerek Kabil'in, Pakistan Talibanı'nın (TTP) Afganistan'daki sığınaklarından haberdar olduğunu vurguladı.
Tüm Afganların Pakistan için önemli olduğuna işaret eden Kakar, Pakistan ve Afganistan'ın birbirlerinden ne beklediğini dürüstçe düşünmesi gerektiğini söyledi.
Kakar, Pakistan'ın ülkedeki mültecileri geri göndermediğini ancak herhangi bir belgesi olmayan düzensiz göçmenleri sınır dışı ettiğini dile getirdi.
Pakistan'da, bu yıl özellikle Hayber Pahtunhva ve Belucistan eyaletlerinde terör saldırıları arttı.
İslamabad, saldırıların Afganistan'da konuşlu TTP tarafından planlandığını ve yönetildiğini savunurken Afganistan, bu iddiaları reddediyor.
- Popüler Haberler -

Trump'ın İsrail parlamentosundaki hitabında "Filistin'in tanıyın" pankartı açan milletvekilleri zorla dışarı çıkarıldı

ABD Başkanı Trump, İsrail Meclisi'nde konuştu! "Sonunda Filistin toprakları huzur içinde"

Soykırımcı İsrail'in Gazze'deki saldırılarında 67 bin 869 kişi hayatını kaybetti

Gazze'de ateşkes! BM'den insani yardım geçişlerine ilişkin açıklama

Ateşkes anlaşmasının ilk aşaması kapsamında 83 Filistinli esir serbest bırakıldı

ABD Başkanı Trump, İsrail'de!
