Orta Doğu'da gizli mutabakat yerle bir oldu… Her an her şey olabilir! ABD yeniden konuşlandırıyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ankara'daki NATO Zirvesi'nde verdiği "Bu akşam İran'ı vuracağız" ültimatomunun ardından Orta Doğu'da hareketlilik başladı. Avrupa'daki ABD yakıt ikmal uçakları jet hızıyla İsrail ve Orta Doğu'ya doğru havalanması İran ile yapılan gizli mutabakatın çöktüğünün göstergesi oldu. İşgalci İsrail ordusu en üst düzey alarm durumuna geçerken, Pentagon ve CENTCOM ile kırmızı hat kuruldu.
İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberinde, ABD'nin dün gece İran'a yönelik saldırılarının ardından Washington yönetiminin bölgedeki askeri hareketliliğini artırdığı aktarıldı.
Haberde, İran'la sağlanan mutabakat sonrası Avrupa'daki üslere konuşlandırılan ABD ordusuna ait yakıt ikmal uçaklarının son birkaç saat içinde bölgeye doğru yola çıktığı belirtildi.
KAN'a konuşan İsrailli kaynaklar ise Tel Aviv yönetiminin ABD'nin İran'a yönelik hava saldırılarının birkaç gün sürebileceği değerlendirmesini yaptığını söyledi.
ABD ile İran arasındaki yeniden yükselen gerilimin ardından İsrail ordusunun da yüksek alarm durumuna geçtiği bildirildi.
Son 24 saatte askeri kurmaylarıyla durum değerlendirmeleri gerçekleştirdiği kaydedilen İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir'in ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) ve Pentagon'dan üst düzey yetkililerle doğrudan temaslarını sürdürdüğü kaydedildi.
Tel Aviv yönetiminin İran'ın ABD saldırılarına misilleme olarak İsrail'i hedef alması halinde "sert" karşılık vermeyi planladığı ifade edildi.
İsrail ordusu İç Cephe Komutanlığı ise henüz halka yönelik güvenlik yönergelerinde bir değişikliğe gitmedi.
ABD Başkanı Donald Trump, bugün Ankara'nın ev sahipliği yaptığı 36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi sonrası yaptığı açıklamada, "Büyük ihtimalle bu akşam İran'ı çok sert şekilde vuracağız." demişti.
- Popüler Haberler -
İran'da peş peşe patlama sesleri: Birçok kent hedefte
İsrail'i titreten "30 milyar dolarlık" analiz: Türkiye dünyayı yönetmeye geliyor
Meloni'den zirve sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklaması: Sonuçlar son derece başarılı
Kritik bölgede yıllar sonra düğmeye basıldı! Petrol üretimini 26 katına çıkaracak dev imza
Cumhurbaşkanı Erdoğan Macron arasında gülümseten diyalog! "Selamlar iletildi"
Trump'tan NATO değerlendirmesi: Erdoğan çok iyi bir iş çıkardı



