Orta Doğu'da gerilim tırmanıyor: ABD üssünden sessiz tahliye
Katar Uluslararası Medya Ofisi, başkent Doha'daki ABD'ye ait El-Udeyd Hava Üssü'nden bazı personelin ayrılmasının, bölgedeki artan gerilim nedeniyle alınan önleyici bir tedbir olduğunu duyurdu.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, El-Udeyd Hava Üssü'nden bazı personelin ayrıldığına ilişkin medyaya yansıyan haberlere işaret edilerek, bu adımların mevcut bölgesel gerginliklere yanıt olarak atıldığı ifade edildi.
Katar'ın vatandaşlarının ve ülkede yaşayanların güvenliğini en yüksek öncelik olarak görmeye devam ettiği vurgulanan açıklamada, bu kapsamda kritik altyapıların ve askeri tesislerin korunmasına yönelik gerekli tüm önlemlerin uygulandığı kaydedildi.
Açıklamada ayrıca, gelişmelere ilişkin kamuoyunun yalnızca resmi ve yetkili kanallar aracılığıyla bilgilendirileceği belirtildi.
Uluslararası bazı haber kaynaklarında İran'ın, olası ABD müdahalesine karşı bölgedeki ABD askeri üslerini hedef alabileceği iddia edilmişti.
- Popüler Haberler -
Hürmüz Boğazı'nda ipler koptu! İran: Tüm üslerinizi hedef alırız
İran medyası: Hark Adası ve Cask şehri kıyısında patlama sesleri duyuldu
İngiltere'de hava trafiğinde kaos! Sistem çöktü, yüzlerce uçuş iptal edildi
Körfez'de hareketli saatler! Suudi Arabistan'da sirenler çaldı
Malezya'da helikopter faciası: 4 sağlık görevlisi ve pilot hayatını kaybetti
Berlin Moskova'nın damarına basıyor: PAC-2 füzeleri için harekete geçti



