Netanyahu: 'Ateşkes Lübnan'ı kapsamıyor

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'a yönelik ilan ettiği 2 haftalık ateşkesi desteklediklerini açıkladı. Netanyahu, bu ateşkesin Lübnan'ı kapsamadığını vurguladı ve İsrail'in Lübnan'daki askeri operasyonlarını sürdüreceğine işaret etti.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'a yönelik saldırılar için ilan ettiği 2 haftalık ateşkes kararına destek verdiğini duyurdu. Netanyahu, ateşkesin yalnızca İran'ı kapsadığını, Lübnan'daki gelişmeleri dahil etmediğini özellikle belirtti. Bu açıklama, İsrail'in Lübnan sınırındaki askeri faaliyetlerine devam edeceği şeklinde yorumlandı.
NETANYAHU'DAN LÜBNAN VURGUSU: ATEŞKES DIŞINDA BIRAKILDI
Netanyahu, ABD'nin İran'a dönük adımına olumlu yaklaştıklarını söylerken, Lübnan'ın bu süreçte ateşkesin dışında tutulduğunu açıkladı. İsrail'in Lübnan'da Hizbullah hedeflerine yönelik askeri operasyonlarını sürdüreceği mesajı öne çıktı. Bu durum, bölgede yeni gerilimlerin yaşanabileceğine dair endişeleri artırdı.
ABD-İSRAİL HATTINDA ATEŞKES VE ASKERİ STRATEJİ
ABD'nin İran'a yönelik 2 haftalık ateşkes kararı, İsrail tarafından destek bulurken, Lübnan'ın kapsam dışında bırakılması dikkat çekti. İsrail'in bu süreçte Lübnan'daki askeri operasyonlarını sürdürme kararı, bölgedeki dengeleri etkileyebilir. Netanyahu'nun açıklamaları, İsrail'in güvenlik önceliklerinde değişiklik olmadığını gösterdi. Ateşkesin kapsamı ve uygulaması ise uluslararası kamuoyunda yakından izleniyor.
Bölgede süren askeri hareketlilik ve diplomatik açıklamalar, İsrail'in Lübnan sınırında gerginliğin tırmanmasına yol açabileceği yönünde değerlendirmelere neden oldu.
- Popüler Haberler -
Japonya, mayıs ayında ulusal rezervlerden piyasaya ilave petrol sürmeyi planlıyor
Pezeşkiyan'dan Türkiye'ye teşekkür: Türk milletinin dayanışmasını takdir ediyoruz
İran savaşı NATO'yu birbirine kattı: Trump'tan Rutte'ye 'kısasa kısas' iması
Kuzey Kore'den misket bombalı füze testi: Kim Jong Un'dan Seul'e gözdağı
Hürmüz Boğazı'nda 600'den fazla gemi mahsur kaldı! Küresel enerji krizi büyüyor
Pentagon'un basın kısıtlamasına mahkemeden sert veto



