NATO, Karadeniz'deki saldırılara karşı ek gözetleme ve adli unsurları sahaya indiriyor
NATO, Karadeniz'de gemilere yönelik saldırıların ardından bölgeye gözetleme, keşif ve adli inceleme destekleri dahil ek unsurlar gönderileceğini bildirdi.

NATO Sözcüsü Allison Hart, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı paylaşımda, üye ülkelerin daimi temsilcilerini bir araya getiren Kuzey Atlantik Konseyi'nin Karadeniz'in güvenliğini görüşmek üzere toplandığını belirtti.
Hart, NATO'nun insansız hava araçlarına karşı koyma kabiliyetleri dahil doğu kanadındaki duruşunu güçlendirdiğini ifade ederek, İttifak'ın gözetleme, keşif ve adli inceleme destekleri dahil bölgeye ek unsurlar sevk edeceğini aktardı.
NATO Sözcüsü ayrıca, "Birlik içinde hareket etmeye, her türlü tehdide karşı koymaya hazır ve muktedir olduğumuzdan emin olmaya ve bir milyar insanımızın güvenliğini sağlamaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.
Karadeniz'de bir süredir ticari gemilere yönelik saldırılar düzenleniyor.
13 Ekim'de Bulgaristan'ın Karadeniz açıklarında iki gemi insansız hava aracıyla (İHA) saldırıya uğramış, gemilerden biri batmıştı.
Son olarak Romanya'nın Karadeniz kıyısı açıklarında San Marino ve Komorlar bayraklı 2 ticari gemiye İHA ile saldırı düzenlenmişti.
San Marino bayraklı gemide bulunan 12 kişilik mürettebattan 5'inin kurtarıldığı, 7'sinin kaybolduğu belirtilirken Komorlar bayraklı geminin mürettebatının tahliye edildiği ve güvende olduğu aktarılmıştı.
- Popüler Haberler -
"İstesek şu an çekiliriz ama yetmez!" Trump'tan canlı yayında kafa karıştıran İran ve petrol çıkışı
Trump'tan Zelenski'ye "artık anlaşma yapmanın zamanı geldi" mesajı
İran'dan ABD'ye zehir zemberek sözler: Kendi yarattığınız bataklığa saplandınız
Fransa'da sarı yelekli gösterilerine karşı sıkı önlem: Polis sayısı artırılacak
Katil İsrail Lübnan'daki işgali itiraf etti! 60 köy yerle bir edildi, 200 bin insan sürüldü
Betona meydan okuyor! Bilim insanları saf sudan 'süper buz' üretti



