Moskova'da Müslümanlar Bayram Namazı için Camileri doldurdu

Rusya'nın başkenti Moskova'da Müslümanlar, Ramazan Bayramı namazını kılmak için camileri doldurdu.
Müslümanlar, sabah erken saatlerden itibaren bayram namazı için Moskova Merkez Camisi, Anıt Camisi ve Tarihi Cami'ye akın etti.
Camiler dışında namaz kılınması için ayrı alanlar da hazırlanan Moskova'da, camilerin etrafında yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Camilerin içine sığmayan binlerce kişilik cemaat caddelere, sokak aralarına ve parklara taştı. Müslümanlar, sokaklarda seccadeleri üzerinde bayram namazını kıldı.
Rusya Federasyonu Müslümanları Dini İdaresi ve Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdin, Moskova Merkez Camisi'nde hutbe okudu ve bayram namazını kıldırdı.

Gaynutdin, hutbede Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Başbakanı Mihail Mişustin ve Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin'in Rusya'daki Müslümanlar için ilettiği Ramazan Bayramı kutlama mesajlarını okudu.

Moskova Merkez Camisi'ndeki bayram namazı ve hutbenin görüntüleri, Rossiya-1 devlet kanalında yayımlandı.

Rusya'daki Müslümanlar St. Petersburg, Yekaterinburg, Vladivostok, Ufa, Kazan, Grozni başta olmak üzere diğer şehirlerde de bayram namazını eda etti.
- Popüler Haberler -
Soykırımcı İsrail, ateşkese rağmen Gazze'ye saldırı düzenledi
Katil İsrail hapishanelerinde insanlık krizi derinleşiyor! Tutukluların 352'si çocuk
Pakistan Başbakanı Şerif, Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan'ı ziyaret edecek
Güney Kore'den İran'a 500 bin dolarlık insani yardım
ABD, Irak Hizbullah liderini yakalanmasına yardımcı olana 10 milyon dolarlık ödül verecek
Bilim insanları açıkladı! Piramitler hakkında bildiğiniz her şey yanlış olabilir



