Küresel petrol ticaretinde yeni dönem: ABD deniz ablukasını sonlandırdı
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), ABD'nin İran'a yönelik uyguladığı deniz ablukasının bugün itibarıyla kaldırıldığını ancak mutabakatın hükümlerine uyulduğundan emin olmak için bölgede kalmaya devam edeceklerini açıkladı.

CENTCOM, ABD ile İran arasında imzalanan mutabakat zaptının ardından İran'a yönelik deniz ablukasına ilişkin ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından açıklama yaptı.
ABD ordusu, açıklamada, "Bugün, ABD kuvvetleri Başkan'ın talimatı doğrultusunda İran limanlarına ve kıyı bölgelerine giren ve çıkan tüm deniz trafiğine uygulanan ablukayı kaldırdı." ifadesine yer verdi.
Açıklamada ayrıca Amerikan ordu unsurlarının İran'ın mutabakat hükümlerini tam olarak yerine getirdiğinden emin olmak için bölgede bir süre daha kalacağı kaydedildi.
- Popüler Haberler -
Berlin'de seçim heyecanı: Türk başbakan adayı Eralp'in partisi birinci sırada
BM üyesi ülkelerin liderleri, 81'inci Genel Kurul için bir araya gelecek
BM Genel Kurulu için New York'ta güvenlik önlemleri "en üst seviyeye" çıkarıldı
Yaklaşık 100 fanatik İsrailliden "Yom Kippur" öncesi Mescid-i Aksa'ya baskın
İran'dan ABD'ye net mesaj: Şartlarımız yerine getirilmediği sürece Hürmüz Boğazı açılmayacak
Washington hattında Netanyahu krizi derinleşiyor: ABD'li Yahudilerin büyük çoğunluğu lider değişikliği istiyor



