ANASAYFA
TV PROGRAMLARI
PROGRAMLAR
YAYIN AKIŞI
CANLI YAYIN
24 RADYO
REKLAM
İLETİŞİM VE KÜNYE

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde isyancılar köyleri hedef aldı! 15 kişi hayatını kaybetti

AA - | Son Güncelleme Tarihi:
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde isyancılar köyleri hedef aldı! 15 kişi hayatını kaybetti

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin (KDC) doğusundaki Kuzey-Kivu eyaletinde, isyancıların düzenlediği silahlı saldırılarda en az 15 sivil yaşamını yitirdi.

Kapat

HABERİN DEVAMI

Ulusal medyadaki haberlere göre, Müttefik Demokratik Güçler (ADF) adlı isyancı grubun üyeleri, Kuzey-Kivu'ya bağlı Katanga, Maendelo ve Kilonge köylerinde sivillere yönelik saldırılar düzenledi.

Saldırılarda köylerde 17 evin yağmalanıp ateşe verildiği, ADF üyelerinin 15 sivili öldürdükten sonra bölgeden uzaklaştığı bildirildi.

Uganda ve KDC'de 1990'ların sonlarından itibaren faaliyet göstermeye başlayan ADF, Uganda Ulusal Kurtuluş Ordusu (NALU), Uganda Müslüman Kurtuluş Ordusu ve Tebliğ Cemaati gibi hareketlerin eski üyelerinin bir araya gelmesiyle oluşturuldu.

ADF'nin saldırılarında 2014'ten bu yana binlerce sivilin öldüğü, yüz binlerce kişinin yerinden edildiği belirtiliyor.


Etiketler:
Kongo Demokratik Cumhuriyeti isyancılar saldırı