Kızıldeniz'de dev yatırım: 220 milyon dolara dört imza
Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn, Çin ile ortaklaşa 220 milyon dolarlık “Atom Solar Egypt” projesini hayata geçiriyor.

Mısır Bakanlar Kurulundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Mustafa Medbuli, ülkenin kuzeyindeki El-Alameyn şehrinde "Atom Solar Egypt" adlı projeye ilişkin imza törenine katıldı.
Projenin, Kızıldeniz kıyısında Süveyş Kanalı Ekonomik Bölgesi'ne bağlı Suhna Sanayi Bölgesi'nde 200 bin metrekarelik bir alanda hayata geçirileceği belirtildi.
İnşaat ve deneme aşaması dahil üç yıl içerisinde bitmesi planlanan projeyle, 2 gigawatt güneş enerjisi paneli ve 1 gagawatt enerji depolama sistemi üretecek fabrikanın kurulacağı aktarıldı.
Projenin 220 milyon dolara mal olacağı ve 841 kişiye doğrudan istihdam sağlamasının beklendiği kaydedildi.
Çin'den JA Solar şirketinin proje kapsamında, Mısır'dan AHG, BAE'den Global South Utilities ve Bahreyn'den Infinity Capital adlı şirketlerle işbirliği yapacağı bilgisine yer verildi.
- Popüler Haberler -
Gazze'de yürek yakan vahşet: Yardım etmek isteyen çocuğu canlı yayında katlettiler
Emekli Yunan amiralden Aşil Kalkanı tepkisi: Pahalıya mal olur
İsrail'in güvenlik zafiyeti deşifre oldu: İran'ın casusu hakkında emsal karar
İsrail'den acı itiraf: Geceleri uyuyamıyoruz
Bilim insanları küçüldükçe elektriği daha iyi ileten bir malzeme keşfetti
Pankreas kanserinde erken teşhis umudu! Deneysel kan testi yüzde 87 doğruluk sağladı



