Kazakistan ve ABD'den kritik mineraller mutabakatı!

Kazakistan ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) arasında kritik mineraller alanında işbirliğine ilişkin Mutabakat Zaptı imzalandı.
Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, ABD Devlet Başkanı Donald Trump'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek "C5+1" formatındaki Orta Asya-ABD Zirvesi'ne katılmak üzere ABD'nin başkenti Washington'a gitti.
Tokayev'i havalimanında ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Christopher Landau karşıladı.

Zirve öncesi Tokayev, Washington'da ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, ABD Ticaret Bakanı Howard Lutnick ve ABD Devlet Başkanı Donald Trump'ın Güney ve Orta Asya Özel Temsilcisi Sergio Gor ile bazı Beyaz Saray temsilcileriyle bir araya geldi.
Tokayev, Kazakistan ile ABD'nin ekonomik işbirliği yoluyla stratejik ortaklıklarını daha da güçlendirmek için önemli fırsatlara sahip olduğunu belirterek, çok yönlü işbirliğini derinleştirmek amacıyla yapıcı diyaloğa da hazır olduklarını bildirdi.
Görüşmelerin ardından, Kazakistan ve ABD arasında, Cumhurbaşkanı Tokayev'in huzurunda, kritik mineraller alanında işbirliğine yönelik bir Mutabakat Zaptı imzalandı.
- Popüler Haberler -
NATO Genel Sekreteri, Belçika Savunma Bakanı ile görüştü
NATO Genel Sekreteri: Uzun vadeli bir çatışmaya hazırlanıyorlar!
Irak'ta DEAŞ'ın ardından ilk kez... Musul'a 11 yıl sonra uçak indi
Almanya Belçika'da Rusya'ya karşı öncü birlik konuşlandırdı!
BMGK'dan Suriye kararı... Yaptırımlar kaldırıldı
Karadeniz, Adriyatik'e bağlanacak! Bulgaristan ve Kuzey Makedonya'dan ortak demiryolu anlaşması



