İsrail'de 'gizli konu' toplantısı! Netanyahu yetkililerle görüştü

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun üst düzey danışmanları ve savunma kurumlarının yetkilileriyle "gizli bir konu" hakkında güvenlik toplantısı gerçekleştirdiği belirtildi.
İsrail basınına göre, Batı Kudüs'te gerçekleştirilen toplantıda ABD'nin muhtemel İran saldırısı ele alındı.
Netanyahu, üst düzey danışmanları ve savunma kurumlarının yetkilileriyle İran konusunda istişarelerde bulundu.
İsrailli yetkililer, sınırlı bir saldırının İran'daki rejimi devireceğine inanmazken ABD Başkanı Donald Trump'ın da aynı görüşü paylaştığını düşünüyor; bu nedenle de ABD'nin İran'a muhtemel saldırısının özellikle nükleer ve füze programlarına odaklanacağını değerlendiriyor.
Habere göre, ABD'nin İran'a sınırlı bir saldırısı durumunda bile Tahran yönetiminin İsrail'i hedef alacağı, Tel Aviv'in ise buna güçlü bir şekilde yanıt vereceği düşünülüyor.
Üst düzey bir ABD'li yetkili, bölgeye yönelen tüm ABD askeri varlıkları yerlerine ulaştığında, Trump'ın İran'a yönelik saldırı için talimat vermesinin beklendiğini söyledi.
ABD GEMİSİ EİLAT LİMANI'NA YANAŞTI
Öte yandan, İran'a karşı bölgedeki askeri varlığını artıran ABD'ye ait bir askeri geminin İsrail'in güneyindeki Eilat Limanı'na yanaştığı bildirildi.
İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, Trump'ın son açıklamalarından sonra ABD'nin İran'a saldırı ihtimali nedeniyle İsrail ordusu savunma ve saldırı hazırlıklarını artırdı.
İran meselesi bu sabah Tel Aviv'de İsrail ordusundan üst düzey yetkililerin düzenlediği haftalık durum değerlendirme toplantısında da ele alındı.
ABD askeri gemisi İsrail'in güneyindeki Eilat Limanı'na yanaşırken ismi açıklanmayan bir güvenlik yetkilisi, "Bu adım, Washington ile Tel Aviv arasındaki askeri ve güvenlik koordinasyonunu güçlendirmek için atıldı." ifadesini kullandı.
- Popüler Haberler -
Somali'den kritik İsrail kararı! Soykırımcıya hava sahası kapatıldı
Ukrayna'dan ABD'ye teşekkür! Zelenskiy: Tüm fırsatları kullanıyoruz
Guterres: İsrail'in iki devletli çözümü baltalamak için yaptığı tüm çabalara karşı çıkmaya kararlıyım
İran: ABD Başkanı'nın harekete geçip işi çabucak bitirmesi söz konusu değil
Maduro sonrası Venezuela kararı: Ticari uçuşlar yeniden açılıyor
İsrail, Suriye'yi hedef aldı



