İsrail ordusu, Suriye'de BM güçlerinin devriyesini engelledi
Suriye'de sınır bölgelerinde işgalini sürdüren İsrail ordusu, Kuneytra kırsalında Birleşmiş Milletler Ateşkes Gözlem Gücü'nün (UNDOF) devriyesini engelledi.

İsrail güçleri, Kuneytra kırsalındaki Terence köyüne çok sayıda askeri araçla baskın düzenledi.
Baskın düzenleyen İsrail ordusu, bölgede devriye görevi gerçekleştiren UNDOF'u engelledi.
Ayrıca İsrail güçleri köyde bir sivili de alıkoydu.
UNDOF, İsrail ile Suriye arasındaki 1974 Kuvvetlerin Ayrılması Anlaşması'nı denetlemek üzere Golan Tepeleri ve Kuneytra bölgesinde görev yapıyor.
İsrail ordusu, Suriye'de Esed rejiminin devrilmesinin ardından geçen bir yıl içinde Kuneytra ile Dera illerinde 9 askeri üs kurarak yaklaşık 12 bin dönüm araziyi işgal etti.
Şam yönetimi, İsrail'in Kuneytra ve Dera kırsalına düzenlediği baskınlarla ve sivillere yönelik saldırılarla 1974 Anlaşması'nı ihlal ettiğini belirtiyor.
İsrail'in işgal ettiği tüm Suriye topraklarından çekilmesi yönündeki talebini yineleyen Şam yönetimi, uluslararası toplumu da Tel Aviv'in saldırgan uygulamalarına karşı sorumluluk almaya çağırıyor.
- Popüler Haberler -
Macron: Sendika dışı eylemlerin her yerde yasaklanacak
850 adet F-35 savaş uçağı üretilecek! ABD ve Lockheed Martin arasında dev anlaşma
Putin: Avrasya küresel ekonomide öncü rol oynuyor
Saatte 205 kilometre hızla esiyor! Eski tropikal kasırga Kuzey Avrupa'ya kabusu yaşattı
Güney Kutbu'nda korkutan 10 yıllık kırılma! Antarktika deniz buzları 2026 kışında 3. en düşük seviyeye geriledi
Yaşlanmanın ve hücre ölümünün gizli kodu deşifre oldu



