İsrail basını: ABD'ye ait 12 adet F-22 savaş uçağı İsrail'e iniş yaptı

ABD'ye ait 12 adet F-22 hayalet savaş uçağının, Washington yönetiminin İran'a yönelik muhtemel bir saldırıya hazırlık olarak Orta Doğu'ya yaptığı askeri yığınak kapsamında İsrail'in güneyindeki bir askeri üsse indiği bildirildi.
ABD'nin İran'a yönelik saldırı ihtimali bölgedeki güvenlik endişelerini artırırken, İsrail basınından dikkat çeken bir iddia geldi. ABD'ye ait 12 adet F-22 hayalet savaş uçağının, Washington yönetiminin Orta Doğu'ya yaptığı askeri yığınağın bir parçası olarak İsrail'in güneyindeki bir hava üssüne indiği bildirildi. Söz konusu jetlerin daha önce İngiltere'deki bir hava üssünde bulunduğu, ancak Salı günü erken saatlerde buradan kalkış yaparken görüldüğü hatırlatıldı. İsrailli yetkililerin ABD'nin İran'a yönelik saldırısını "kaçınılmaz" olarak değerlendirdiği ve iki ülkenin sürekli temas halinde olduğu ifade edildi.
ABD, Orta Doğu'ya Irak işgalinden sonraki en büyük hava gücünü konuşlandırmıştı
ABD ile İran arasındaki nükleer müzakereler ve muhtemel çatışma endişeleri gündemdeki tazeliğini korurken, uçuş takip verileri ABD'nin aralarında F-35, F-22, F-15 ve F-16'ların da bulunduğu onlarca savaş uçağı ve hava aracını Orta Doğu'ya gönderdiğini ortaya koymuştu. ABD basını, Washington yönetiminin Orta Doğu'ya 2003'teki Irak işgalinden sonraki en büyük hava gücünü konuşlandırdığını duyurmuştu. Gelişmeler çatışma endişelerini artırmıştı.
- Popüler Haberler -
Diplomasi masası kuruldu, donanma harekete geçti: Hürmüz'de temizlik başlıyor
Irak Meclisi, Nizar Amedi'yi ülkenin yeni Cumhurbaşkanı olarak seçti
İsrail, Lübnan'a saldırılarını sürdürüyor: Son 24 saatte 200'den fazla nokta hedef alındı
İspanya Başbakanı Sanchez: Lübnan'da yeni bir Gazze'ye izin vermeyelim
ABD Başkanı Trump: Anlaşmanın yüzde 99'u nükleer silah yasağı
İran: İslamabad'da "önce İsrail diyenlerin temsilcileriyle" karşılaşırsak hiçbir anlaşma sağlanmayacak



