İşgalci İsrail'den yasa dışı müdahale: Öğrenci otobüsünün önünü kestiler

Suriye'nin güneyindeki Kuneytra kırsalında iki köyün arasına kontrol noktası kuran İsrail ordusu, lise ve üniversite öğrencilerini taşıyan otobüsün geçişini engelledi.
Syria TV'nin internet sitesinde yer alan haberde, İsrail ordusunun, Kuneytra kırsalındaki El-Muallaka ile Gadir el-Bustan köyleri arasına askeri kontrol noktası kurduğu belirtildi.
Kontrol noktasındaki İsrail askerlerinin, çevredeki köylerden şehir merkezine giden üniversite ve lise öğrencilerini taşıyan otobüsün geçişini engellediği aktarıldı.
Haberde, İsrail'in Suriye'nin güneyindeki ihlallerini sürdürdüğü vurgulanarak, bu ihlaller arasında baskınlar, gözaltılar ve tarım arazilerine zarar verilmesi gibi uygulamaların yer aldığı kaydedildi.
İsrail ordusu, dün Kuneytra kırsalında alıkoyduğu biri çocuk 3 kişiyi ancak saatler sonra serbest bırakmıştı.
İsrail ordusu, Suriye'nin güneyindeki Dera ve Kuneytra bölgelerine sık sık askeri araçlarla girerek "kontrol noktaları" kuruyor ve "arama-tarama" faaliyetleri yürütüyor.
- Popüler Haberler -
"Müzakereler konusunda çaba gösteren Türkiye'ye teşekkür ediyoruz"
Namibya'dan Türkiye'ye enerji ve madende uzun vadeli ortaklık çağrısı
İsrail'den sert mesaj! Sizi biz getirdik istersek götürürüz...
Uydu görüntüleri ortaya çıktı: İran toprakla üstünü kapattı
ABD'de Super Bowl sonrası iki saat içinde 95 özel jet alandan ayrıldı
ABD'de 600 milyon dolarlık fon krizi: Hedefte demokrat eyaletler var



