Lark Adası'nda patlama sesleri... İran misilleme tehdidinde bulundu
ABD ordusunun İran'ın Lark Adası'na saldırı düzenlediği haberlerinin ardından bölgeden patlama sesleri geldiği bildirildi. İran basını, adada bir insansız hava aracı saldırısı düzenlendiğini ve can kaybı yaşandığını duyurdu. Öte yandan İranlı yetkililer, saldırıya karşılık vereceklerini duyurdu.

ABD ordusunun İran'ın Lark Adası'na saldırı düzenlediği yönündeki haberlerin ardından İran basını, adadan patlama sesleri duyulduğunu bildirdi.
PATLAMA SESLERİ DUYULDU
İran'ın Fars Haber Ajansı, Lark Adası çevresinde patlama sesleri duyulduğunu aktardı. Haberde, patlamanın tam yeri ve nedeninin henüz belli olmadığı, detayların netleştirilmesi için takip çalışmalarının sürdüğü ve yeni bilgilerin daha sonra paylaşılacağı belirtildi.
İNSANSIZ HAVA ARACI SALDIRISI İDDİASI
İran'ın Tesnim Haber Ajansı ise Lark Adası'nda bir noktaya insansız hava aracı saldırısı düzenlendiğini duyurdu. Gayri resmi kaynaklara dayandırılan habere göre saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı.
ABD basınında yer alan haberlerde ise ABD ordusunun İran'ın Lark Adası'ndaki roketatarlara saldırı düzenlediği öne sürülmüştü.
İRAN'DAN ABD'YE MİSİLLEME TEHDİDİİran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı İbrahim Azizi, ABD'nin İran'a bağlı Lark Adası'na düzenlediği saldırının ardından sert bir açıklama yaptı. Sivillerin de hayatını kaybettiği saldırıya tepki gösteren Azizi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ABD'yi ağır bir dille uyardı.
YANIT GECİKMEYECEK
Azizi, İran'ın iradesini yeniden sınamanın ABD için çok daha ağır sonuçlar doğuracağını vurguladı. Açıklamasında "Şüphesiz hiçbir suç, hiçbir seviyede cevapsız kalmaz. Yıkıcı, daha acı verici ve ibretlik bir yanıtla başarısızlıklar zinciriniz tamamlanacaktır. Korku ve dehşetle bekleyin!" ifadelerini kullandı.
İNGİLİZCE MESAJLA UYARI
Azizi ayrıca İngilizce paylaştığı ayrı bir mesajda ABD'ye doğrudan seslendi. "İrademizi bir kez daha test et ve daha ağır bir bedel öde. Misilleme geliyor, kaç!" sözleriyle Washington yönetimine net bir tehdit yöneltti. Açıklamalar, bölgedeki gerginliğin yeni bir boyut kazandığına işaret ediyor.
- Popüler Haberler -
İspanya'daki tren kazasında korkunç hata
Düğümü Araplar çözecek! İsrail'de seçim krizi
BM raportörleri: Fransa'daki öğrenci protestolarına yönelik şiddet nedeniyle dehşete kapıldık
İsrail'de muhalefet lideri Eisenkot "Siyonist askerlik hükümeti" kuracaklarını belirtti
İsrail'deki Arap partilerden Netanyahu'ya karşı muhalefetle işbirliği mesajı
ABD ordusundan Hürmüz Boğazı açıklaması



