İran'dan Hürmüz şartı: ABD'den savaş tazminatı talep etti

İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi İletişim Dairesi Başkan Yardımcısı Mehdi Tabatabai, Hürmüz Boğazı'nın ancak İran'a yönelik saldırıların zararı yeni geçiş statüsüyle telafi edildikten sonra açılacağını duyurdu. Tabatabai, ABD Başkanı Trump'ın tehditlerini ise "öfke ve çaresizlik sebebiyle saçmalama" olarak nitelendirdi.
Hürmüz Boğazı krizinde İran cephesinden kritik bir açıklama geldi. Tahran yönetimi, boğazın açılması için saldırıların yarattığı zararın tazmin edilmesi şartını öne sürdü ve ABD Başkanı Trump'ın tehditlerini sert bir dille eleştirdi.
TABATABAİ'DEN HÜRMÜZ BOĞAZI İÇİN TAZMİNAT ŞARTI
İran, Hürmüz Boğazı'nın "İran'a yönelik saldırıların meydana getirdiği zararın, yeni bir geçiş statüsü ile elde edilecek gelirin bir kısmıyla telafi edildikten sonra açılacağını" bildirdi.

İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi İletişim Dairesi Başkan Yardımcısı Mehdi Tabatabai, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundan, Hürmüz Boğazı'na ilişkin açıklama yaptı.
Tabatabai, Hürmüz Boğazı'nın, "İran'a yönelik saldırıların meydana getirdiği zararın, yeni bir geçiş statüsü ile elde edilecek gelirin bir kısmıyla telafi edildikten sonra mutlaka bir gün açılacağını" belirtti.
TRUMP'IN "TAŞ DEVRİ" TEHDİDİNE SERT YANIT
ABD Başkanı Donald Trump'ın "İran'ı taş devrine göndereceğiz" tehditlerine de işaret eden İranlı yetkili, "Trump'ın öfke ve çaresizlik sebebiyle saçmaladığını" ifade etti.
- Popüler Haberler -
Türkiye dahil 3 ülkeden arabuluculuk girişimleri! ABD-İran savaşında ateşkes arayışı
ABD'nin İran'daki kurtarma operasyonu.... Uçaklar ve helikopterler imha mı edildi?
İran'dan soykırımcı İsrail'e misilleme: Hayfa'daki petrol rafinerisi hedef alındı
Papa 14. Leo, Paskalya mesajında silahların bırakılması ve barış çağrısı yaptı
DSÖ, İran'daki nükleer enerji santraline saldırıdan endişe duyduğunu bildirdi
Katil İsrail'in Gazze'ye saldırılarında can kaybı 72 bin 292'ye yükseldi



