İran'dan BAE'ye 4 füze atıldı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), ülkedeki hava savunma sistemlerinin İran'dan atılan 4 füze nedeniyle devreye girdiğini açıkladı.
Ulusal Acil Durum, Kriz ve Afet Yönetim Kurumu'nun ABD merkezli X sosyal medya platformundaki hesabından bir açıklama yayımlandı.
"Hava savunma sistemleri şu anda füze tehdidine karşı devrede." ifadesine yer verilen açıklamada, vatandaşlardan güvenli bir yerde kalmaları ve resmi makamlardan gelecek uyarıları takip etmeleri istendi.
Öte yandan BAE Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada da "İran'dan ülkeye yaklaşan 4 seyir füzesi tespit edildi. Bunlardan 3'ü ülkenin kara suları üzerinde başarıyla önlendi, bir tanesi ise denize düştü." ifadeleri kullanıldı.
Ülkenin çeşitli bölgelerinde duyulan seslerin, hava tehditlerinin başarılı bir şekilde önlenmesinin sonucu olduğu aktarılan açıklamada, vatandaşlara resmi kaynaklardan bilgi edinme, gerçekleri doğrulama ve uyarı mesajları alındığında güvenlik prosedürlerine uyma çağrısı yapıldı.
BAE İçişleri Bakanlığı da kısa süre önce, ülkeye yönelik muhtemel füze tehditlerine karşı cep telefonlarına uyarı mesajları göndermişti.
- Popüler Haberler -
Beyaz Saray yakınlarında silah sesleri: Güvenlik alarma geçti
Putin, Zafer Günü dolayısıyla 8-9 Mayıs'ta Ukrayna'da ateşkes ilan etti
Birleşmiş Milletler: Gazze'de binlerce amputasyon vakası için acil uyarı
Trump'tan İran'a sert tehdit: Onları yeryüzünden sileriz
İran bağlantılı hackerlardan ABD'ye şok darbe: 400 subayın bilgileri sızdırıldı
Netanyahu'nun affı için uzlaşma görüşmelerine "şartlı onay"



